
گروه راه مسکن: روز گذشته «عصرایرانیان» در گزارشی با عنوان «مسکن مهر ناجی جان مردم کرمانشاه» به بررسی ادعاهای مطرح شده درباره مسکن مهر اسیب دیده در زلزله کرمانشاه پرداخت. این گزارش با واکنشهای مثبت و منفی متعددی در فضای مجازی روبه رو شد. اکثر واکنشهای منفی پایه علمینداشت و بیشتر شعاری و سیاسی بود.
به گزارش «عصرایرانیان» سو استفاده تمام سیاسی برخی مسئولان و به تبع ان رسانه زنجیرهای از مسکن مهرهای اسیب دیده در زلزله سر پل ذهاب دغدغههای اصلی مردم عزیز زلزله زده و داغ دیده کرمانشها را به حاشیه برد و به طبع ان سو مدیریت بحران مدیران و مسئولان دیده نشد.کلید زنی تخریب مسکن مهرهای اسیب دیده در کرمانشاه از صحبتهای معاون اول دولت شد. به فاصله چند ساعت از زلزله، جهانگیری معاون اول رئیس جمهور در بحبوحه عزادار شدن مردم را داد و گفت «بیشتر خانههای تخریب شده در استان کرمانشاه متعلق به مسکن مهر است»! جهانگیری با ابراز تاسف از اینکه بیشتر خانههای تخریب شده در زلزله متعلق به ساختمانهای مسکن مهر بوده است از وزیر راه و شهرسازی خواست تا با دقت این موضوع که چرا خانههای نوساز تا این حد آسیب پذیر بودهاند را بررسی کند. پس از این ادعا روزنامههای زنجیرهای حمله به مسکنهای مهر را شروع کردند.
سقف هیچ مسکن مهری در زلزله فرو نریخت
پس از این ادعا مدیر روابط عمومیاداره راه و شهرسازی استان کرمانشاه گفت: نمیخواهیم از پروژههای مسکن مهر حمایت کنیم، اما خوشبختانه در زلزله اخیر سقف هیچ خانهای از این طرح پایین نیامد.فرشید صالحی به تسنیم اظهار کرد: بر اساس مشاهدات و تصاویر، سقف هیچ خانهای از پروژههای مسکن مهر پایین نیامده. وی گفت: به دلیل زلزله دیوارهای کناری واحدهای مسکن مهر فرو ریخته است و امروز در حضور رییسجمهوری مردم وسایل خود را از واحدهای مسکن مهر خارج کردهاند.
مسکن مهر ۲ فوتی داشت
وی افزود: نمیخواهیم از طرح مسکن مهر و کیفیت ساخت و ساز در آن حمایت کنیم، اما طبق اعلام مدیر مسکن و ساختمان استان فقط 2 نفر فوتی در داخل و خارج سایتهای مسکن مهر سرپلذهاب داشتهایم.شهردار کرمانشاه که از اعضای حزب کارگزاران است نیز به شایعه تخریب مجتمعهای مسکن مهر در لزلزله اخیر پاسخ داد. آرش رضایی در پاسخ به رادیوی محلی کرمانشاه اظهار داشت: اینکه عدهای پیش فرض گرفتهاند که مسکن مهر تخریب میشود و باعث دلهره ساکنان این محلها شده اند، درست نیست. وی گفت: پیش فرض غلطی است که این خانه فقط تخریب میشوند یا خواهند شد. زلزله اخیر شدید بوده و تخریبها طبیعی است.
عمده تخریبها مربوط به واحدهای مسکونی شخصیساز است
در همین موضوع مدیرکل راه و شهرسازی کرمانشاه با تأکید بر اینکه اسکلت واحدهای مسکن مهر در زلزله کرمانشاه سرپاست، اظهار داشت: نمیتوان گفت که واحدهای مسکن مهر چون کیفیت ندارند تخریب شدهاند، چرا که عمده تخریبها مربوط به واحدهای مسکونی خصوصی است. مسعود شریفی با تأکید بر اینکه زلزله دو روز پیش کرمانشاه تخریب زیادی به واحدهای مسکونی وارد کرده است، به فارس گفت: اینکه گفته میشود چون واحدهای مسکن مهر کیفیت لازم را ندارند به همین دلیل با وقوع زلزله تخریب شدهاند، صحت ندارد چرا که اسکلت و سازه این واحدها هنوز سرپاست. وی ادامه داد: به هر حال هدف ما نجات جان مردم است، اما به هر حال تخریب واحدهای خصوصی نیز در این زلزله رخ داده است. شریفی تأکید کرد: باید کار کارشناسی در این خصوص انجام شود تا به طور دقیق بتوان در خصوص وضعیت واحدهای مسکن مهر و سایر واحدها نیز اظهار نظر کرد.
به گزارش «عصرایرانیان» در کل استان کرمانشاه ۷۵۰ واحد مسکن مهر ساخته شده است و بر اساس این گزارش، در زلزله ۷.۳ ریشتری استان کرمانشاه متاسفانه تاکنون ۴۵۰ نفر از هموطنان جان خود را از دست دادهاند و بیش از 15 هزار واحد مسکونی استان کرمانشاه تخریب صد در صدی داشتند.
کیفیت ساخت مسکن مهر در نقاط مختلف متفاوت است
حسن قربانخانی رئیس سازمان نظام مهندسی تهران در پاسخ به پرسشی درباره تخریب بعضی واحدهای مسکن مهر در زلزله اخیر کرمانشاه، به فارس گفت: نمیتوان به صورت کلی در خصوص واحدهای مسکن مهر اظهارنظر کرد. شاید برخی از واحدهای مسکن مهر در یک منطقهای با کیفیت خوب و در یک نقطه دیگری با کیفیت پایینی ساخته شده باشد.رئیس جمهور در سفر به استان زلزله زده کرمانشاه در اظهار نظری در ادامه اظهارات جهانگیری به حمله تلویحی به مسکن پرداخت. آقای روحانی دیروز در سرپل ذهاب گفت: مقصران ساخت مسکنهایی که به شکل دولتی ساخته شده و در زلزله با مشکل مواجه شدند، باید شناسایی و به مردم معرفی شوند. وی با اشاره به اینکه در این زلزله برخی از ساختمانهایی که چند سال بیشتر از عمر آنها نمیگذرد تخریب شدهاند، اضافه کرد: اگر خود مردم خانه خود را بسازند، بهتر از این است که ما بخواهیم برای آنها مسکن ایجاد کنیم. وی تصریح کرد: به هر میزان که کار را به مردم واگذار کنیم، آنها خودشان اقدامات را بهتر، زودتر، ارزانتر و دقیقتر انجام خواهند داد.
صحبتهای اقای روحانی را گر درست فرض کنیم اقداماتی نظیر ساخت مدرسه، بیمارستان، راه و تأمین برق و آب که برعهده دولت است؛ به استناد به این سخنان این سوال پیش میاید که چرا فاز دوم بیمارستانی که فروردین امسال در اسلام آباد غرب توسط وزیر بهداشت افتتاح شد، کاملا ویران شده است؟ - به گفته فلاحت پیشه نماینده استان کرمانشاه ، اگر این بیمارستان سالم میماند آمار تلفات بسیار کمتر بود- شاید منظور اقای روحانی ساختمانهای ساخته شده دولت خودشان است.
مسکن مهر ساخته دست انسان است و میتواند قضاوت شود و عیب و حسن آن گفته شود. اما شرط قضاوت، علم و انصاف است. دومیلیون خانواده فرودست -حدود 10 میلیون نفر- که آرزوی صاحب خانه شدن را نزدیک به محال مییافتند، به واسطه مسکن مهر دارای خانه شدند. این خدمتی بزرگ است و طراحان اصلی حمله که برخی دولتمردان را هم به بازی خود کشانده اند، در اصل از همین خدمترسانی بزرگ ناراحتند. اول باید بررسی شود که چند درصد این واحدها در زلزله شدید 7/4 ریشتری سرپا مانده و چند صدم درصد فرو ریخته تا آنگاه بشود جای قاضی نشست و حکم داد. هزاران واحد مسکونی در مناطق محروم و روستایی همین منطقه زلزله دیده، در دولت قبل از دولت اعتدال بازسازی شد که مانع از فروریزی خانهها در زلزله اخیر شده است. رسانهها و دولتمردان مورد بحث اگر منصفند ، چرا آنها را هم در بیان و گزارش خود روایت نمیکنند؟ چرا نمیگویند در دوره وزارت وزیر لواسان نشین برای بازسازی خانههای روستایی یا فرسوده برنامه ریزی ویژه و موثری صورت نگرفت؟
البته دولتی که تنها دستاوردش در بخش مسکن «رکود» است باید به هربهانهای به مسکن «مزخرف مهر» که حاصل همت دولتهای قبل از اوست حمله کند و با راه اندازی پروژه عملیات روانی سعی بر متوقف کردن مسکنهای مهر کل کشور داشته باشد این نوع عملیان روانی در دولت روحانی سابقه دار است و در مورد یارانههای نقدی هم بر همین طبل میکوبد.
گروه اجتماعی: مردم مناطق زلزله زده استان کرمانشاه پس از وقوع زلزله 7.3 ریشتری شرایط سختی را گذراندند. در شرایطی کمکهای مردمیبه مناطق زلزله زده رسیده و ارتش و سپاه به صورت مداوم در حال خدمترسانی هستند اما مردم از وضعیت کمک رسانیهای دولتی گله مند هستند. این موضوع حتی مورد اشاره وزیر بهداشت نیز قرار گرفت و وی از توزیع ناعادلانه امکانات گلایه کرد. در همین رابطه بسیاری از مردم شب دوم زلزله را نیز بدون چادر، آب و غذای سالم به صبح رساندند.ساکنین روستای آئینه در پنج کیلومتری سرپل ذهاب با انتقاد از وضع موجود مدعی شدند هنوز حتی یک امدادرسان هم به آنجا نرفته و نجات یافتگان از سرما و تشنگی جان خود را از دست میدهند.
به گزارش «عصر ایرانیان»، یک شنبه شب زلزلهای به بزرگی 7.3 دهم ریشتر در منطقه سرپل ذهاب و قصر شیرین واقع در استان کرمانشاه را لرزاند که لرزش این زمین لرزه در بسیاری از مناطق غربی کشورمان احساس شد؛ در پی این زمین لرزه 430 تن کشته و 7460 نفر مجروح شدند. این در حالی است که امدادرسانی برای نجات جان افرادی که امکان دارد در زیر آوار مانده باشد همچنان ادامه دارد .
حضور روحانی و گلایههای مردمی
بر اساس این گزارش حسن روحانی با حضور در شهرستان سرپل ذهاب از مناطق زلزله زده در این شهرستان بازدید و با مردم این منطقه دیدار و گفتگو کرد.در جریان حضور روحانی، مردم از وضعیت نابسامان کمکرسانی انتقاد کردند.
اعزام نمایندگان رهبرانقلاب به مناطق زلزله زده
همچنین روز گذشته،هیئت اعزامیبه نمایندگی از رهبر معظم انقلاب اسلامیوارد مناطق زلزله زده کرمانشاه شد.حجتالاسلام معزی نماینده ولی فقیه در هلال احمر و حجتالاسلام محمدی عراقی نماینده مجلس خبرگان رهبری در کرمانشاه در هیئت اعزامیاز جانب رهبر انقلاب حضور یافتند تا از نزدیک در جریان چگونگی عملیات نجات و امداد و میزان خسارات وارده قرار گیرند.نمایندگان حضرت آیتالله خامنهای در پایان ماموریت خود گزارشی از مناطق مورد بازدید و مسائل و مشکلاتی را که مردم با آنها در میان گذاشتند به استحضار ایشان خواهند رساند.
بیش از ٩٠ درصد آب و برق مناطق زلزله زده وصل شده است
وزیر کشور گفت: آب و برق از اول حادثه قطع شد که اکنون ٩٠ درصد آب و برق این مناطق وصل شده است و بریا برقراری گاز نیز ابتدا باید نشتیها برطرف شود.عبدالرضا رحمانی فضلی ادامه داد: مردم خوب ما علیرغم سختیها بسیار باوقار و با متانت درخواستهایشان را پیگیری کرده و با مسئولین همکاری میکنند، اولین گام ما این بود که هزینههای جانی را پایین بیاوریم .
امدادرسانی به زلزله زدگان با قوت و قدرت ادامه دارد
سرلشکر جعفری فرمانده کل سپاه پس از صدور دستورات لازم در خصوص بکارگیری ظرفیتهای سپاه در خدمترسانی به هموطنان زلزله زده، به آنان اطمینان داد که سپاه تمام تلاش و همت خود را برای کاهش آلام مردم و کمک به آنها انجام خواهد داد.
5 هواپیما و 3 بالگرد سپاه مسئول امدادرسانی و انتقال مصدومین
سردار شریف سخنگو و مسئول روابط عمومیکل سپاه گفت: 5 فروند هواپیما شامل 2 فروند هواپیمای ایلوشین و 3 فروند هواپیمای آنتونوف نیروی هوافضا و 3 فروند بالگرد نیروی زمینی سپاه به امدادرسانی و انتقال مجروحین و مصدومین از مناطق زلزله زده پرداختهاند.
اسکان زلزلهزدگان در کرمانشاه بسیار ضعیف است
نماینده مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامیگفت: اسکان زلزلهزدگان در کرمانشاه و توزیع چادر و پتو بسیار ضعیف است و بر همین کمکهای قطرهچکانی هم نظارتی صورت نمیگیرد.احمد صفری افزود : وضعیت توزیع چادر، پتو و مواد غذایی بین زلزلهزدگان مناسب نیست و سازمان مدیریت بحران در این باره قوی ظاهر نشده است.نماینده مردم سرپل ذهاب در مجلس نیز با اشاره به این که وضعیت منطقه سرپل ذهاب هنوز به شدت بحرانی است، گفت: با گذشت دو روز از وقوع زلزله هنوز مردم به آب و غذای کافی و وسایل گرمایشی لازم دسترسی ندارند. این در حالی است که شهردار ازگله اظهار داشت : مردم دو روز است در این هوای سرد در بیرون از منازل هستند. ما نیاز به چادر، پتو و مواد غذایی داریم.نماینده مردم قصرشیرین و سرپلذهاب در مجلس گفت: دولت فضاهایی را برای سکونت به صورت رایگان در اختیار زلزلهزدگان قرار دهد.
عدم وجود مدیریت واحد بحران
نماینده اعزامیمجلس به مناطق زلزله زده غرب، با بیان اینکه اقدامات بهداشتی در منطقه به طور مطلوب در حال انجام است، گفت: عدم وجود مدیریت واحد برای بحران، مهمترین مشکل در مناطق زلزله زده است.ابوالفضل سروش در گفتگویی با اشاره به بازدید اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس از مناطق زلزله زده اظهارداشت: بنده، آقای محسن علیجانی و آقای منوچهر جمالی از سوی کمیسیون بهداشت و درمان از مناطق زلزله زده بازدید کردیم.وی با بیان اینکه اقدامات بهداشتی و درمانی در مناطق زلزله زده به طور مطلوب در حال انجام است، گفت: متاسفانه عدم وجود مدیریت بحران واحد، مهمترین مشکل در مناطق زلزله زده است.
سازمان مدیریت بحران با این همه دبدبه و کبکبه چه میکند؟
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس اظهار داشت: همیشه در بحرانها مشکل مدیریت بحران وجود دارد. این سوال مطرح است سازمان مدیریت بحران با این همه کارمند و دبدبه و کبکبه چه میکند؟ اولین نقطه ضعفی که در بازدید از مناطق زلزله زده به چشم میخورد عدم مدیریت واحد بحران بوده است.سروش اظهار داشت: نیروهای مسلح، هلال احمر، سازمان اورژانس هر کدام به خوبی تلاش میکنند تا به زلزله زدگان کمک کنند اما فرماندهی واحد برای ساماندهی کمکها وجود ندارد.نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامیتاکید کرد: باید امدادرسانی سریع تر و بهتر صورت گیرد و چادر، وسایل گرمایشی و مواد غذایی هر چه سریع تر در اختیار مردم قرار گیرد.
به 60 درصد حادثهدیدگان چادر و پتو نرسید
رئیس مجمع نمایندگان استان کرمانشاه گفت: زلزله زدگان شب سخت و سردی را سپری کردند. درجه برودت هوا دربرخی از مناطق زلزلهزده به صفر درجه رسید. مصری درباره آخرین وضعیت حادثهدیدگان زلزله در استان کرمانشاه گفت: متاسفانه وسعت زلزله از نظر منطقه جغرافیایی زیاد است و همین مسئله کار را سخت کرده اما گروهها و دستگاههای اجرایی مانند ارتش، سپاه، بسیج، هلال احمر، اورژانس و... تلاشهای زیادی را انجام دادهاند.وی ادامه داد: مهمترین مشکل وسعت و پراکندگی مناطق زلزلهزده کار را برای امدادرسانی سخت کرده است به گونهای که شاید حدود ۴۰ درصد از کسانی که منازلشان در زلزله از بین رفته است، توانستهاند در اسکانهای موقت مستقر شده و از چادر و پتو بهرهمند شوند و به حدود ۶۰ درصد از حادثهدیدگان چادر و پتو نرسیده است.
21 دانشآموز در زلزله غرب کشور جان باختند
وزیر آموزش و پرورش هم گفت : 21 دانشآموز در زلزله غرب کشور جان باختند و 20 فرهنگی آسیب دیدند. مرزبان نظری مدیرکل نوسازی مدارس استان کرمانشاه هم دراین باره گفت : 2200 دانشآموز در سرپل ذهاب داریم که 35 درصد مدارس تخریب شدند؛در ثلاث باباجانی 14 مدرسه تخریب شدند، 2 مدرسه در اسلام آباد و در دالاهو نیز از 147 فضا، 6 مدرسه تخریب شده است.
تخریب 20 درصدی بناهای تاریخی
مونسان، رئیس میراث فرهنگی هم از تخریب 20 درصدی بناهای تاریخی شاخص استان کرمانشاه در جریان وقوع زلزله در این استان خبر داد.
مدیر عامل سازمان انتقال خون تهران هم گفت : روز گذشته نزدیک به 2500 نفر برای کمک مصدومین زلزله غرب کشور به مراکز انتقال خون استان تهران مراجعه کردند که از این تعداد هزار و 784 نفر موفق به اهدای خون شدند.
مدارس استان کرمانشاه فردا تعطیل است
اداره روابط عمومیآموزش و پرورش استان کرمانشاه اعلام کرد: به دلیل خطرات احتمالی وقوع زلزله، فردا چهار شنبه ۲۴ آبان تمامیمدارس دورههای تحصیلی سطح استان در گروه صبح و ظهر تعطیل است.روزهای دوشنبه و سه شنبه نیز مدارس کرمانشاه تعطیل بود.
گلایه یکی از حادثه دیدگان زلزله کرمانشاه از ضعف امدادرسانی
یکی از شهروندان حادثه دیده سرپل ذهاب با بیان اینکه شب سردی را گذرانده با گلایه از امدادرسانی گفت: هنوز آواربرداری کامل صورت نگرفته است و متاسفانه بیشتر شهر خراب شده است ولی هنوز امکانات اولیه زندگی برای مردم حادثه دیده این شهرخوب تامین نگردیده است و شب گذشته در سرما و بی سرپناهی بسر بردیم.وی با اشاره به اینکه روز قبل حتی در تامین آب نیز به ما امدادی نرسید تا نزدیکی ظهر بیان نمود: بعد از آن همه امید که از طریق رادیو شنیدیم و بیان امدادرسانیها بازهم آخر شب سرپناهی برای خواب نداشتیم و خیلی از مردم زلزله دیده آسمان را سقفی برسر خود دیدند.این شهروند نبود امکانات بهداشتی را نیز دردناک بیان کرد و از نیروهای ارتش و سپاه و هلال احمر که تنها افراد حمایت کننده در روز قبل بودند تشکر کرد و افزود: مردم غیور این استان مرزی که هفت سال با جان و مال خود در برابر دشمنان در جنگ تحمیلی جنگیدن توقعی بیش از این داشتند.وی با ابراز نگرانی از کندی آوار برداری و تخریب صورت گرفته برای افرادزنده در زیر آوار گفت: شاید آمار کم کشتگان بحرانی بودن موضوع را برای دولتمردان کاسته است ولی باید بگویم مردم این شهر بی خانمان و آواره شدهاند آن همه در این فصل سرد که وجود سرپناه یک الزام است ما حتی از تامین آب و نان خود ناتوان شده ایم و زخمیو مجروح زیادی داریم و داغدار عزیزانمان گشته ایم.
این گزارش میافزاید ، تصاویری توسط مردم انتشار یافته که نشان میدهد آب معدنی تاریخ گذشته در میان زلزله زدگان کرمانشاه پخش شده ایت و مردم خواستار رسیدگی به این موضوع شدند . همچنین تصاویری در شبکههای اجتماعی از مردم آسیب دیده انتشار یافته که میگویند ما تسلیت نمیخوایم، کمک میخوایم. تعدادی از مخاطبان درخواست کردهاند مسئولان روستای آئینه در سرپل ذهاب را دریابند؛ براساس اعلام مخاطبان روستای آئینه در پنج کیلومتری سرپل ذهاب واقع شده و هنوز حتی یک امدادرسان هم به آنجا نرفته و نجات یافتگان از سرما و تشنگی جان خود را از دست میدهند.
گلایههای زلزلهزدگان از توزیع ناعادلانه امکانات در سرپلذهاب
دو شب از وقوع زلزله در استان کرمانشاه میگذرد و از همان لحظه وقوع زلزله، خدمترسانی به مردم آغاز شد، اما هنوز در برخی شهرها امکانات بهنحو عادلانه توزیع نمیشود و این موضوع گلایهمندی مردم را در پی داشته است.خانوادههای زلزلهزده با اذعان به تلاش مسئولان برای خدماترسانی، خواستار توجه بیشتر برای ارائه خدمات شدند و اعلام کردند: هنوز چادری برای اسکان به دست ما نرسیده است.
خانوادهای که از نبود امکانات گلایهمند است و میگوید: چادر حداقل درخواست ماست که سرپناهی داشته باشیم زیرا چند شب است که در بیرون خانه میخوابیم. خانواده دیگری میگوید که عدالت در توزیع امکانات وجود ندارد و امکانات در نقطهای خاص و در خارج از دسترسی همگان توزیع میشود.
یک چادر برای 8 خانواده!
همچنین هشت خانواده زلزلهزده استان کرمانشاه در پیام متفاوتی یک چادر درخواست کردهاند. یکی از اهالی ثلاث باباجانی در یک پیام تصویری درخواست خود را برای چادر بیان کرده است و در این پیام نوشته: «به یک چادر نیاز داریم، هشت خانواده». براساس گزارشهای ارسالی همچنان امدادرسانی با کندی همراه است و کمکهای مردمیبسیار زودتر از کمکهای دولتی به مردم میرسد.
کمکهای مردمیرسید، یک چادر دولتی هم نرسید
مردم منطقه ازگله که کانون زلزله کرمانشاه بود، به شدت از نحوه خدمترسانی به مردم توسط ارگانهای مختلف گلایهمند هستند. تعدادی از مردم در گفتوگو با تسنیم، اعلام کردند که تاکنون هر کمکی که به مردم ازگله شده فقط و فقط کمکهای مردمیبوده و حتی یک چادر دولتی هم به دست ما نرسیده است. یکی دیگر از اهالی میگوید من مجبور شدم برای نجات از سرما، فرزندم را شب گذشته داخل گونی نگه دارم. چرا مسئولان از تهران به اینجا آمدند که فقط یک سلفی بگیرند؟ 30،40 خودروی هلالاحمر آمدند اینجا، اما مثل یک مانور فقط فیلم گرفتند و رفتند، دیگر هیچ خبری نشد. اینجا مرکز زلزله بود اما هیچکس سراغی از ما نگرفت. درست است که تلفات کمیداده است اما ساختمانها از بین رفته و فقط آوار مانده است.
وزیر بهداشت: توزیع امکانات در مناطق زلزلهزده مناسب نیست
از سوی دیگر سیدحسن قاضیزادههاشمیدر جلسه شورای مدیریت بحران اظهار داشت: بعد از دستور رئیس جمهور بههمراه وزیر کشور به کرمانشاه سفر کردیم و از مناطق زلزلهزده مانند سرپلذهاب، ازگله و ثلاث باباجانی بازدید کردیم اما میزان تخریب در مناطق زلزلهزده بهویژه روستاها، زیاد است. قاضیزادههاشمیگفت: تمام دستگاههای اجرایی و بهویژه نیروهای نظامیو ارتش جمهوری اسلامیایران حضور پررنگی در مناطق زلزلهزده داشتند. وی با اشاره به اینکه بیشترین امتیاز در حادثه زلزله غرب کشور را باید به مردم پرتلاش، دلاور و کمتوقع این مناطق داد، افزود: توزیع امکانات در مناطق زلزلهزده، مناسب نیست و مدیریت محیطی توزیع مایحتاج بهویژه در مورد نیازهایی که برای ساعات شب و سردی هوا ضرورت دارد، باید اصلاح شود.
"سپاه" بزرگترین بیمارستان صحرایی کشور را به کرمانشاه منتقل کرد
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در ادامه کمک رسانی فوری به زلزلهزدگان کرمانشاه، تجهیزات برپایی بزرگترین بیمارستان صحرایی کشور را به همت بسیج جامعه پزشکی سپاه صاحب الزمان(عج) استان اصفهان، به کرمانشاه منتقل کرد. این بیمارستان صحرایی، پرتابل و قابل انتقال است و شامل چادر و کانکس بوده و از اتاق عمل، امکانات بستری سرپایی و جراحی، زنان و زایمان، داروخانه و آزمایشگاه رادیولوژی، حتی دندانپزشکی و آشپزخانه برخوردار است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

حسن رشوند
بروز حوادث طبیعی مثل زلزله یا هر حادثه مشابه دیگر آنچنان تلخ و درد آور است که یادآوری آن برای کسی که حداقل یکبار آن را در طول عمر خود تجربه کرده باشد ، شنیدن خبرش در صدها کیلومتر آنسوتر نیز موجب تکدر خاطر و رنجش خواهد بود و تفاوتی نمیکند که انسانهای گرفتار در این مصیبت با کدامین زبان تکلم میکنند ویا در کدامین دین یا مذهب روزانه درمقابل خدای خویش میایستند و عبادت پروردگارشان را بجا میآورند و بلکه فراتر از آن ، فارغ از نژاد و مذهب ، فقط به عنوان یک انسان گرفتار در این مصیبت موجب برانگختگی احساسات و فطرت پاک هم نوعان خود میشوند.
یکشنبه شب، بار دیگر طبیعت از چهره مهربانانه خویش خارج شد و در طرفه العینی همه داشتههای این دنیایی بخشی از مردمان زحمت کش کشور عزیزمان و برادرانمان را در کشور همسایه گرفت و ملتی را داغدار کرد. زلزله یا هر حادثه مشابه دیگر که هر از گاه بر ما عارض میشود امری طبیعی و برای امتحان بشر است تا در میان این سختیها و محنتها به یاد آوریم همواره نیازمند پالایش خویش در مقابل پروردگاریم و بدانیم که او تنها نقطه اتکاست. زلزله کرمانشاه که علاوه بر مردم این استان ، قلب مردم نجیب و...
... سخت کوش دیگر استانهای کرد زبان ما در غرب کشور جریحه دار کرد، در شرایطی رخ داد که دشمن در ماههای اخیر بیشترین تلاش را میکرد تا با ابزار تفرقه قومیو مذهبی پروژه شکاف را که در بیرون از ایران طراحی و سازماندهی شده بود را کلید بزند.اما دیدیم با دریافت اولین خبرها از زلزله در غرب کشور، بی معطلی همه آمدند تا مرهمیباشند برقلب زخم خورده از طبیعت در این منطقه جغرافیایی و فراموش شود آن شیطنتهایی که دشمنان کرد و فارس و شیعه و سنی در ماههای اخیر و پس از همه پرسی شکست خورده کردستان عراق برای این مردم وفادار و مظلوم طراحی و اجرا کرده بودند.
در زلزله غرب کشور سپاه دوشادوش ارتش با یک تقسیم کار در مناطق زلزله زده به کمک هموطنان خود شتافتند و همه امکانات خود اعم از انسانی و تجهیزاتی را بسیج کردند تا ثابت کنند که آنها نه تنها در فضای پر تلاطم سیاسی و جوسازیهای کینه توزانه دشمن کمر همت برای تامین امنیت برادران کرد خود بستهاند ، بلکه با نگاه «چو عضوی به درد آورد روزگار – دگر عضوها را نماند قرار» ، آمدهاند در کنار تامین امنیت ،با بذل خدمت بی منت در چنین حادثهای دردهای آنها را مرهم باشند. و اگر عمق این فاجعه به این گستردگی در استانهای غربی کشور نبود یقینا همانگونه که در حمله داعش به شمال عراق وپس از رد درخواست مسعود بارزانی از آمریکاییها برای مقابله با داعش و تامین امنیت کردستان عراق ، سردار سلیمانی در همان ساعات اولیه به کمک آنها شتافت، حتما بچههای سپاه با دریافت خبر زلزله به کمک برادران کرد خود به کردستان عراق گسیل میشدند تا ثابت کنند ارزشهای دینی و انسانی فراتر از هر گونه علقههای مذهبی و قومیاست. با اجماع توانمندیهایی که در مجموعه نظام اعم از بخشهای نظامیو دولتی صورت گرفته ، یقین داریم در کمترین زمان وضعیت زلزله زدهها در مناطق غرب کشور سامان خواهد یافت و از هم اکنون ایران اسلامیبویژه نیروهای امنیت آفرین سپاه پاسداران در دفع تهدیدات داعش از عراق، این آمادگی را دارند که به کمک مردم زلزله زده مناطق کردستان عراق بروند و بار دیگر خاطره کمک به مجروحان شهر حلبچه در اقدام وحشیانه صدام در حمله شیمیایی به این شهر را زنده کنند. ایران اسلامیهیچگاه نسبت به سرنوشت ملتهای منطقه بویژه همسایگانی که علقههای خاص دینی بین آنها برقرار بوده، بی تفاوت نبوده است و این رفتار را در اوج زمانی که ما با عراق در دوره صدام در جنگ بودیم نسبت به مناطق کرد نشین عراق اثبات کرده است.
اما تاسف آنجاست ، در شرایطی که همه باید دغدغه کمک به مردم گرفتار در یک حادثه طبیعی را داشته باشند و رسانه نیز بیشترین رسالت را در همگرایی و بسیج امکانات برای مناطق زلزله زده بر عهده دارد ، به یکباره شاهدیم که روزنامه «شرق» دیروز در انعکاس اولین خبر زلزله، اگر نگوییم از سر اغراض حتما از سر بی مسئولیتی خود تیتر یک خود را چنین میرود « زلزله عراق ایران را لرزاند». این تیتر به ظاهر ساده، در واقع دهها تحلیل را در درون خود نهفته داشت که حداقل آن این است که یک شهروند ایرانی با دیدن این تیتر، ناخودآگاه در ذهنش این تداعی میشودکه تمام مشکلات ما از ارتباط و نزدیکی ایران به عراق است و بیش از آنکه یک تیتر اجتماعی باشد ، تیتری سیاسی است. این در حالی است که مدعیان گزافه گوی جریان منتسب به این روزنامه همواره بر طبل حمایت از قومیتها میکوبند بدون آنکه ذرهای اعتقاد به انسجام ملی و برخورداری همه اقوام از ظرفیتهای همگرایی در کشور را داشته باشند. بنابراین زلزله در استا نهای غرب کشور و مناطق کرد نشین ، عیار خوبی برای سنجش صداقت کسانی است که ادعای همراهی با قوم کرد را دارند وسنگ آنها را بر سینه میزنند. چرا که صداقت داشتن نسبت به اقوام در زمانی مشخص میشود که بی منت و از سر اخلاص آستین همت را در زمان گرفتاری آنها بالا زده و بدون محاسبه ضرر و نفع به کمک آنها بشتابیم و اینگونه خدمت را نیروهای انقلاب و دلسوزان واقعی این ملت بدرستی بلدند و به آن عمل میکنند و جریان روشنفکر خزیده در پستوی لیبرالیسم و عوامل رسانهای آنها با این ادبیات و رفتارها فرسنگها فاصله دارند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

دومین نشست تخصصی بررسی و نقد برنامههای بیژن زنگنه وزیر نفت دولت دوازدهم در دفتر نماینده مقام معظم رهبری برگزار شد. در این جلسه که با حضور سعید جلیلی برگزار شد، مسعود درخشان استاد اقتصاد انرژی دانشگاه علامه طباطبایی، علیرضا کاظمیعضو هیات علمیدانشگاه صنعتی امیرکبیر، حسین دُر دبیرکل اتحادیه سراسری تعاونیهای تامین نیاز صنایع پایین دستی پتروشیمیو تعدادی از کارشناسان حوزه انرژی و مسئولان وزارت نفت حضور داشتند.در ابتدای این جلسه جلیلی با تاکید بر اینکه رویکرد ما در این جلسات بررسی برنامههای وزرا برای 4 سال آینده است، گفت: به همین علت اگر کار خوبی انجام شود وظیفه خود میدانیم از آن حمایت کنیم و اگر هم کار خطایی صورت گرفت بر خود واجب میدانیم تذکر دهیم تا اصلاح صورت گیرد.نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی افزود: با توجه به اینکه اجرایی شدن تحریم کاتسا علیه ایران آغاز شده است لازم است تا مسئولین نسبت به افزایش فشارها و تحریمهای جدید امریکا برنامه ریزی و آمادگی لازم را داشته باشند. جلیلی در ادامه با مهم خواندن نقش وزارت نفت گفت: بر این اساس لازم است تا نسبت به تحریمهای جدید آمادگی لازم وجود داشته باشد و بدون شک یکی از مهمترین دستگاهها در این باره وزارت نفت است. در ادامه این جلسه، مسعود درخشان استاد اقتصاد انرژی دانشگاه علامه طباطبایی گفت: در عرصه نفت و گاز باید نگاه «راهبردی» داشت، مثلا باید فرایند تولید از مخازن گازی را در 15 سال آینده برای خود ترسیم کنیم.وی افزود: ضمن اینکه باید منطقه و ظرفیتهای نفت و گاز آن را به خوبی شناسایی کنیم، تحرک کشورهای دارای نفت و گاز را نیز باید رصد کنیم.این استاد دانشگاه ادامه داد: باید برای فروش بازارهای نفت ایران مطالعه راهبردی انجام شود.درخشان در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه تا چه زمانی قرار است نفت را به صورت خام بفروشیم؟ گفت: متاسفانه برنامهای برای تغییر این روند وجود ندارد ولی مثلا برخی کشورهای تولید کننده نفت برنامه ریزی کردهاند تا طی 15 سال آینده خام فروشی نکرده و صرفا فرآوردهای تولید شده از نفت را بفروشند...
ادامه در صفحه 2

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

حسن رشوند
بروز حوادث طبیعی مثل زلزله یا هر حادثه مشابه دیگر آنچنان تلخ و درد آور است که یادآوری آن برای کسی که حداقل یکبار آن را در طول عمر خود تجربه کرده باشد ، شنیدن خبرش در صدها کیلومتر آنسوتر نیز موجب تکدر خاطر و رنجش خواهد بود و تفاوتی نمیکند که انسانهای گرفتار در این مصیبت با کدامین زبان تکلم میکنند ویا در کدامین دین یا مذهب روزانه درمقابل خدای خویش میایستند و عبادت پروردگارشان را بجا میآورند و بلکه فراتر از آن ، فارغ از نژاد و مذهب ، فقط به عنوان یک انسان گرفتار در این مصیبت موجب برانگختگی احساسات و فطرت پاک هم نوعان خود میشوند.
یکشنبه شب، بار دیگر طبیعت از چهره مهربانانه خویش خارج شد و در طرفه العینی همه داشتههای این دنیایی بخشی از مردمان زحمت کش کشور عزیزمان و برادرانمان را در کشور همسایه گرفت و ملتی را داغدار کرد. زلزله یا هر حادثه مشابه دیگر که هر از گاه بر ما عارض میشود امری طبیعی و برای امتحان بشر است تا در میان این سختیها و محنتها به یاد آوریم همواره نیازمند پالایش خویش در مقابل پروردگاریم و بدانیم که او تنها نقطه اتکاست. زلزله کرمانشاه که علاوه بر مردم این استان ، قلب مردم نجیب و...
... سخت کوش دیگر استانهای کرد زبان ما در غرب کشور جریحه دار کرد، در شرایطی رخ داد که دشمن در ماههای اخیر بیشترین تلاش را میکرد تا با ابزار تفرقه قومیو مذهبی پروژه شکاف را که در بیرون از ایران طراحی و سازماندهی شده بود را کلید بزند.اما دیدیم با دریافت اولین خبرها از زلزله در غرب کشور، بی معطلی همه آمدند تا مرهمیباشند برقلب زخم خورده از طبیعت در این منطقه جغرافیایی و فراموش شود آن شیطنتهایی که دشمنان کرد و فارس و شیعه و سنی در ماههای اخیر و پس از همه پرسی شکست خورده کردستان عراق برای این مردم وفادار و مظلوم طراحی و اجرا کرده بودند.
در زلزله غرب کشور سپاه دوشادوش ارتش با یک تقسیم کار در مناطق زلزله زده به کمک هموطنان خود شتافتند و همه امکانات خود اعم از انسانی و تجهیزاتی را بسیج کردند تا ثابت کنند که آنها نه تنها در فضای پر تلاطم سیاسی و جوسازیهای کینه توزانه دشمن کمر همت برای تامین امنیت برادران کرد خود بستهاند ، بلکه با نگاه «چو عضوی به درد آورد روزگار – دگر عضوها را نماند قرار» ، آمدهاند در کنار تامین امنیت ،با بذل خدمت بی منت در چنین حادثهای دردهای آنها را مرهم باشند. و اگر عمق این فاجعه به این گستردگی در استانهای غربی کشور نبود یقینا همانگونه که در حمله داعش به شمال عراق وپس از رد درخواست مسعود بارزانی از آمریکاییها برای مقابله با داعش و تامین امنیت کردستان عراق ، سردار سلیمانی در همان ساعات اولیه به کمک آنها شتافت، حتما بچههای سپاه با دریافت خبر زلزله به کمک برادران کرد خود به کردستان عراق گسیل میشدند تا ثابت کنند ارزشهای دینی و انسانی فراتر از هر گونه علقههای مذهبی و قومیاست. با اجماع توانمندیهایی که در مجموعه نظام اعم از بخشهای نظامیو دولتی صورت گرفته ، یقین داریم در کمترین زمان وضعیت زلزله زدهها در مناطق غرب کشور سامان خواهد یافت و از هم اکنون ایران اسلامیبویژه نیروهای امنیت آفرین سپاه پاسداران در دفع تهدیدات داعش از عراق، این آمادگی را دارند که به کمک مردم زلزله زده مناطق کردستان عراق بروند و بار دیگر خاطره کمک به مجروحان شهر حلبچه در اقدام وحشیانه صدام در حمله شیمیایی به این شهر را زنده کنند. ایران اسلامیهیچگاه نسبت به سرنوشت ملتهای منطقه بویژه همسایگانی که علقههای خاص دینی بین آنها برقرار بوده، بی تفاوت نبوده است و این رفتار را در اوج زمانی که ما با عراق در دوره صدام در جنگ بودیم نسبت به مناطق کرد نشین عراق اثبات کرده است.
اما تاسف آنجاست ، در شرایطی که همه باید دغدغه کمک به مردم گرفتار در یک حادثه طبیعی را داشته باشند و رسانه نیز بیشترین رسالت را در همگرایی و بسیج امکانات برای مناطق زلزله زده بر عهده دارد ، به یکباره شاهدیم که روزنامه «شرق» دیروز در انعکاس اولین خبر زلزله، اگر نگوییم از سر اغراض حتما از سر بی مسئولیتی خود تیتر یک خود را چنین میرود « زلزله عراق ایران را لرزاند». این تیتر به ظاهر ساده، در واقع دهها تحلیل را در درون خود نهفته داشت که حداقل آن این است که یک شهروند ایرانی با دیدن این تیتر، ناخودآگاه در ذهنش این تداعی میشودکه تمام مشکلات ما از ارتباط و نزدیکی ایران به عراق است و بیش از آنکه یک تیتر اجتماعی باشد ، تیتری سیاسی است. این در حالی است که مدعیان گزافه گوی جریان منتسب به این روزنامه همواره بر طبل حمایت از قومیتها میکوبند بدون آنکه ذرهای اعتقاد به انسجام ملی و برخورداری همه اقوام از ظرفیتهای همگرایی در کشور را داشته باشند. بنابراین زلزله در استا نهای غرب کشور و مناطق کرد نشین ، عیار خوبی برای سنجش صداقت کسانی است که ادعای همراهی با قوم کرد را دارند وسنگ آنها را بر سینه میزنند. چرا که صداقت داشتن نسبت به اقوام در زمانی مشخص میشود که بی منت و از سر اخلاص آستین همت را در زمان گرفتاری آنها بالا زده و بدون محاسبه ضرر و نفع به کمک آنها بشتابیم و اینگونه خدمت را نیروهای انقلاب و دلسوزان واقعی این ملت بدرستی بلدند و به آن عمل میکنند و جریان روشنفکر خزیده در پستوی لیبرالیسم و عوامل رسانهای آنها با این ادبیات و رفتارها فرسنگها فاصله دارند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

گروه سیاسی: حضرت آیت الله خامنهای با ابراز تأسف عمیق از حادثه بسیار تلخ زلزله کرمانشاه و با تقدیر از حضور مسئولان در مناطق زلزلهزده و همدردی با مردم تأکید کردند: این همدردیها باید در عرصه عمل و کمک به مردم با قوت ادامه پیدا کند. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری، حضرت آیت الله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی شامگاه سه شنبه در جلسهای با حضور رؤسای قوای سهگانه و تنی چند از مسئولان کشور با ابراز تأسف عمیق از حادثه بسیار تلخ زلزله کرمانشاه و با تقدیر از حضور مسئولان در مناطق زلزلهزده و همدردی با مردم تأکید کردند: این همدردیها باید در عرصه عمل و کمک به مردم با قوت ادامه پیدا کند تا از مشکلات و رنج مردم بکاهد.حضرت آیت الله خامنهای با اشاره به داغدار شدن مردم کرمانشاه در این حادثه گفتند: ما در این غم با مردم دلاور و مرزبانان دلیر استان کرمانشاه شریک هستیم.رهبر انقلاب اسلامی افزودند: مصیبت و فقدان عزیزان تلخ و سخت است اما امیدواریم خداوند متعال سکینه و آرامش خود را بر دلهای خانوادههای داغدار نازل، و چشمان آنان را به لطف و رحمت خود روشن کند. ایشان، جاریشدن خون محبت و همیاری در رگهای جامعه اسلامی را از تأثیرات اینگونه حوادث دانستند و گفتند: این حوادث همه را به حضور در صحنههای همیاری وارد میکند و امیدواریم در اثر این محبت و برادری، برکات الهی شامل حال مردم دلاورِ سرزمین پهلوانپرور کرمانشاه و همه ملت ایران شود. حضرت آیت الله خامنهای، حادثه تلخ اخیر را آزمایشی الهی و میدانی برای ادای وظیفه مسئولان برشمردند و افزودند: در این دو روز مسئولان از جمله رئیسجمهور محترم با حضور در میان مردم مصیبتزده با آنان همدردی کردند و امیدواریم این همدردیها در عرصه عمل و کمک به مردم نیز با قوت ادامه یابد و از مشکلات و درد و رنج مردم با توجه به هوای سرد و در پیشبودن فصل دشوار سرما بکاهد. در این جلسه، آقای روحانی رئیسجمهور نیز با اشاره به تلاش همه دستگاهها در عملیات امداد و نجات و رسیدگی به حال مجروحان و بازماندگان حادثه، گفت: این حادثه برای ما یک امتحان و آزمایش است و از همه دستگاههایی که تلاش کرده و میکنند از جمله نیروهای مسلح که بسیار خوب وارد عمل شدند، تشکر میکنم.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

دومین نشست تخصصی بررسی و نقد برنامههای بیژن زنگنه وزیر نفت دولت دوازدهم در دفتر نماینده مقام معظم رهبری برگزار شد. در این جلسه که با حضور سعید جلیلی برگزار شد، مسعود درخشان استاد اقتصاد انرژی دانشگاه علامه طباطبایی، علیرضا کاظمیعضو هیات علمیدانشگاه صنعتی امیرکبیر، حسین دُر دبیرکل اتحادیه سراسری تعاونیهای تامین نیاز صنایع پایین دستی پتروشیمیو تعدادی از کارشناسان حوزه انرژی و مسئولان وزارت نفت حضور داشتند.در ابتدای این جلسه جلیلی با تاکید بر اینکه رویکرد ما در این جلسات بررسی برنامههای وزرا برای 4 سال آینده است، گفت: به همین علت اگر کار خوبی انجام شود وظیفه خود میدانیم از آن حمایت کنیم و اگر هم کار خطایی صورت گرفت بر خود واجب میدانیم تذکر دهیم تا اصلاح صورت گیرد.نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی افزود: با توجه به اینکه اجرایی شدن تحریم کاتسا علیه ایران آغاز شده است لازم است تا مسئولین نسبت به افزایش فشارها و تحریمهای جدید امریکا برنامه ریزی و آمادگی لازم را داشته باشند. جلیلی در ادامه با مهم خواندن نقش وزارت نفت گفت: بر این اساس لازم است تا نسبت به تحریمهای جدید آمادگی لازم وجود داشته باشد و بدون شک یکی از مهمترین دستگاهها در این باره وزارت نفت است. در ادامه این جلسه، مسعود درخشان استاد اقتصاد انرژی دانشگاه علامه طباطبایی گفت: در عرصه نفت و گاز باید نگاه «راهبردی» داشت، مثلا باید فرایند تولید از مخازن گازی را در 15 سال آینده برای خود ترسیم کنیم.وی افزود: ضمن اینکه باید منطقه و ظرفیتهای نفت و گاز آن را به خوبی شناسایی کنیم، تحرک کشورهای دارای نفت و گاز را نیز باید رصد کنیم.این استاد دانشگاه ادامه داد: باید برای فروش بازارهای نفت ایران مطالعه راهبردی انجام شود.درخشان در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه تا چه زمانی قرار است نفت را به صورت خام بفروشیم؟ گفت: متاسفانه برنامهای برای تغییر این روند وجود ندارد ولی مثلا برخی کشورهای تولید کننده نفت برنامه ریزی کردهاند تا طی 15 سال آینده خام فروشی نکرده و صرفا فرآوردهای تولید شده از نفت را بفروشند...
وی افزود: روزانه معادل 7 میلیون بشکه نفت خام در ایران استخراج میشود که 2 میلیون آن صادر و 5 میلیون آن مصرف میشود و اگر پارس جنوبی با تولید روزانه معادل 3.4 میلیون بشکه نفت نبود، امروز به مشکل بر میخوردیم. آنچه در این میان اهمیت دارد، لزوم برنامه ریزی دقیق برای استخراج نفت و فاصله گرفتن از خام فروشی است. درخشان گفت: وزیر نفت اخیرا هرجا صحبت میکنند بر «ازدیاد برداشت» تاکید ویژهای دارند. در حالی که ازدیاد برداشت سه قسم است که شامل ازدیاد برداشت چاه محور، ازدیاد برداشت تجهیزات محور و ازدیاد برداشت مخزن محور است و پیش از هر چیز لازم است ایشان روشن کند منظورش از ازدیاد برداشت دقیقا کدام است؟
استاد اقتصاد انرژی دانشگاه علامه طباطبایی در بخش دیگری از سخنانش گفت: خود آقای زنگنه معتقد است ساخت سکوهای تقویت فشار ضروری است و رقم آن هم بالا است. نباید دست روی دست بگذاریم و معطل شویم که شاید خارجیها به کمک ما بیایند! لذا چرا شرکت ملی نفت به سمت متخصصین و سازندگان داخلی و دانشگاهها نمیآید؟
وی در پایان سخنانش گفت: باید یک بسیج دانشی در حوزه نفت و گاز به وجود بیاوریم که دانشمندان، دانشجویان، کارشناسان و صنعتگران و... را شامل شود و لازمه این کار نیز این است که مدیریت صنعت نفت مان باید ماهیتاً تغییر کند.
در بخش دیگری از این نشست تخصصی حسین دُر دبیرکل اتحادیه سراسری تعاونیهای تامین نیاز صنایع پایین دستی پتروشیمیبا بیان اینکه در برنامه وزیر نفت به مجلس هیچ اشارهای به صنایع پایین دستی پتروشیمینشده، گفت: این در حالی است که مقام معظم رهبری در خرداد ماه سال 95 در دیدار با مسئولان نظام بر فعال کردن ظرفیت صنایع پایین دست پتروشیمیتاکید کردند تا از این طریق اشتغال بیشتری نیز ایجاد شود اما متاسفانه این محور مهم در برنامه وزیر نفت هیچ جایی نداشته است.دُر افزود: حتی پیش تر رییس جمهور در دیدار سال 95 خود با مردم کردستان نیز وعده داد بود که در دولت آینده برنامههای مفصلی برای صنایع پاییندست پتروشیمیوجود دارد اما امروز در این باره هیچ برنامهای اعلام نشده است.
وی در پایان سخنانش تاکید کرد: فعال کردن این ظرفیت میتواند صدها هزار شغل در کشور ایجاد کند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

گروه فرهنگ و هنر: سازوکار نظارت و ممیزی در سینما، مسئلهای است که همواره در میان اصحاب و مسئولان سینمایی کشور محل مناقشه بوده است. اما اخیرا مدتی است که تکیه بر حذف شورای پروانه ساخت و نمایش، به محل اصلی مطالبه بخشی از سینماگران از مدیران فرهنگی و سینمایی کشور تبدیل شده است.به گزارش «عصر ایرانیان»، آخرین واکنشها در این رابطه در مناظره دیروز علیرضا رئیسیان، تهیهکننده و کارگردان سینما و قاضیزادههاشمی، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس که با عنوان «نسبت کمسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامیبا قوانین سازمان سینمایی» در «فار30نما» برگزار شد، اتفاق افتاد. رئیسیان در انتقاد از کمکاری مجلس در بحث قانونگذاری گفت: «ما اگر در چارچوب اختیارات مجلس حرکت کنیم مجلس نمره پایینی میگیرد. اگر در بحث نظارتی برویم آنجا از این قسمت هم بدتر است و نظارتی بر دستگاه فرهنگی کشور ندارد.» سپس در جریان گفتوگو با تشریح موضع نقد خود به آنچه اختیارات بسیط و حاکمیت سلیقه مدیران سینمایی میخواند، ادامه داد: «قانون در اساسنامه وزارت ارشاد متاسفانه دست را باز گذاشته. ما الان حرفمان این است که در حوزه سینما آئیننامههای موجود درون وزارتخانهای است. ما حتی راجع به آئیننامه هیئت وزیران که آئیننامههای مستند به اساسنامه باشد که در آن باید به تصویب کمیسیون بررسی تطبیق مصوبه دولت و قوانین در مجلس تشکیل میشود نرسیدیم. ترکیب شورای پروانه ساخت و نمایش، اصل این شورا در مصوبه هیات وزیران وجود دارد اما ترکیب آن مسکوت است وزیر به وزیر که میآید این ترکیب عوض میشود. هشت سال یک نماینده از کمیسیون فرهنگی ناظر در شورا حضور داشت هم عضو شورای پروانه ساخت و نمایش داشتیم آقای جنتی گفتند من نماینده نمیخواهم و حذف کردند. ما در حوزه سینمایی اختیارات بسیط و بازی دادیم برای حاکمیت سلیقه مدیران سینمایی.» این درحالی است که همواره در ترکیب شوراهای پروانه به طور ثابت، بیش از دو عضو صنفی و سینمایی قرار دارند. اما رئیسیان خود در ادامه مشکل اصلی را نه ترکیب شورا که اصل وجود شورا جهت اعطای مجوز تولید فیلم دانست و تصریح کرد: «سینمای دولتی که در ایران وجود دارد در هیچ کشوری وجود ندارد. یک دوره در بلوک شرق وجود داشت که ما از آنها گرفته بودیم الان دیگر وجود ندارد. زیرا قابل اعمال نیست. وقتی فیلم براساس پروانه ساخت ساخته نمیشود.»
پیداست که راه حل جایگزین این طیف از سینماگران از تغییر ترکیب شورا به نحو موثر در راستای اهداف خود که چیزی جز به حداقل رساندن نظارت نیست، آغاز شده و تا مطالبه حذف شوراها به بهانه ناکارآمدی آنها ادامه مییابد. رئیسیان با اشاره به این ناکارآمدی مفروض تاکید میکند: «پروانه ساخت مضر به حال سینما است زیرا فیلمساز مسئولیت خودش را گردن دولت میاندازد. دولت باید پاسخگو باشد. درحالی که فیلم را من ساختم. دولت نظارت بر چارچوب فیلمنامه میکند که در ساخت ممکن است 80 درصد آن تغییر کند.»
اگر چه وجود ضعف در سازوکار قانونی نظارت و عملکرد نامناسب شوراها، قابل انکار نیست اما بحث بر سر آن است که کدام راه حل میتواند مسیر درستی را پیش پای سینمای ایران بگذارد. حذف نظارت و ممیزی از ساختار سینمایی کشور به این بهانه که سینماگران متخلف با قوه قضائیه روبرو باشند، یکی از همین آدرسهای اشتباه است. در وضعیتی که عدم وجود انسجام در سیاستگذاری فرهنگی کشور و نبود متخصصین ذیصلاح و قابل قبول در جامعه هنری، همین میزان از ممیزی را نیز بیاعتبار کرده است، روشن است که با مواجه کردن چهرههای هنری با دستگاه قضایی، جهتگیری سینمای کشور به کدام سو خواهد رفت.
از سوی دیگر قیاس سینما با مطبوعات و نشریات و چشم پوشیدن از تفاوتهای جدی میان فیلم با روزنامه و کتاب، محور دیگری است که در این مدل از راهکاریابی مورد توجه قرار میگیرد. رئیسیان در اینباره گفت: «شما سالها در وزارت ارشاد بودید آیا کتابی که نوشته نشده ممیزی میشود؟ آیا روزنامهای که هنوز در نیامده بازرسی میکند؟ چرا فیلم سینمای قبل از اینکه ساخته شود در این جهان فعلی و ابزار و تکنولوژی ارائه پروانه ساخت چه مشکلی از حاکمیت حل میکند؟» این درحالی است که سینما به لحاظ عمق و وسعت تاثیرگذاری با هیچ یک از دو حوزه دیگر قابل قیاس نیست. ضمن این که در وضعیت فعلی نیز یکی از انتقادات ثابت سینماگران به ممیزی یا عدم اکران آثار تولیدشدهشان به صرف هزینه و زمان و انرژی زیاد اختصاص دارد با این حال چطور میتوان انتظار داشت که در صورت رد فیلم تولیدشده، همچنان چنین اعتراضاتی وجود نداشته باشد؟ اگرچه توضیحات و پاسخهای قاضیزاده که اغلب به سلب مسئولیت از مجلس برای ورود به ساماندهی قوانین نظارتی سینما بازمیگشت، نیز نافذ نیست اما انتظار تحقق سینمای آزاد در ساختاری که از لحاظ اقتصادی نه تنها متکی به دولت است بلکه همچنان توقع حمایتهای تمامقد دولتی هم وجود دارد و از طرف دیگر همواره در جایگاه منتقد قرار دارد و حاضر نیست مسئولیت عواقب فرهنگی کار خود را نیز بپذیرد، انتظار معقول و بجایی نیست. به نظر میرسد که مجلس باید به جای حذف این سازوکار، به کارآمدسازی آن و ایجاد همگرایی و تنظیم مناسبات میان قانونگذاران، مجریان قانون و سینماگران اهتمام کند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

گروه اقتصادی: با روشن شدن ابعاد تازهای از دستگیری باند قاچاق 1128 کانتینر که با حمایت تعدادی از کارمندان دولت انجام شده بود بار دیگر موضوع قاچاق سیستمیو مدیریت شده که اقتصاد ملی را هدف قرار داده مورد توجه قرار گرفته است.
به گزارش «عصر ایرانیان» موضوع قاچاق سالهاست که بحث روز فعالان اقتصادی بوده و همواره کارشناسان تاکید کردهاند که این پدیده شوم اقتصاد ملی را در سالهای اخیر نابود کرده و توجه چندانی به مبارزه با آن نمیشود.
همین چندی پیش موضوع قاچاق پوشاک و ضربهای که به تولید کنندگان از مدتها پیش که موضوع قاچاق پوشاک بحث روز رسانهها شد و جعفر جهان پاک عضو اتحادیه پوشاک در گفتگو با خبرگزاری تسنیم گفت که دولت رسما از قاچاق پوشاک به کشور حمایت میکند.
وی با بیان اینکه درصد تسهیلات دولتی برای یک تولیدکننده داخلی با شخصی که جنس قاچاق از خارج از کشور وارد میکند یکسان است افزود: دولت رسما از قاچاق پوشاک به کشور حمایت میکند.
اما موضعگیری درباره عملکرد دولتیها در حوزه مبارزه با قاچاق تنها به فعالان بخش خصوصی محدود نمیشود بلکه نمایندگان مجلس نیز از عملکرد دولت در این بخش گلایه دارند.
احمد امیرآبادی فراهانی نماینده مردم قم و عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامیدر همین زمینه با تاکید بر ضرورت توجه به اقتصاد مقاومتی عنوان کرد: دولت ارادهای برای مبارزه با قاچاق کالا ندارد. وی افزود: آنچه که مشخص است اینکه متأسفانه تا به امروز نه در بحث فرهنگسازی برای اقتصاد مقاومتی اقدام مناسبی صورت گرفته و نه در حمایتهای عملی از بخشهای مختلفی که میتوانند اقتصاد مقاومتی را عملیاتی کنند به ویژه بخش خصوصی.
این نماینده مجلس در ادامه تصریح کرد: کاری که باید برای حمایت از تولید داخلی انجام دهیم موضوع حمایت از کالای ایرانی و مصرف کالای ایرانی است، این موضوع هم نیاز به فرهنگسازی دارد تا مردم باور کنند که کالای ایرانی از مزیت نسبی نسبت به کالای خارجی برخوردار است.
امیرآبادی با بیان اینکه هم دولت و هم رسانهها باید روی موضوع حمایت از کالای ایرانی و تولید ملی کار کنند، گفت: دولت باید هزینههای تولید محصول ایرانی مانند مالیات، گمرک، بیمهها و سود بانکی را کاهش دهد، باید در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی و حمایت از کالای ایرانی و تولید ملی اقدام انقلابی انجام شود.
نماینده قم در مجلس تأکید کرد: اگر بناست به تولید داخلی و اقتصاد مقاومتی بها دهیم، یکی از اقدامات اساسی مبارزه با قاچاقهای سازماندهیشده است، مبارزه به قاچاق نیازمند اراده دولت است، اما متأسفانه دولت برای مبارزه با قاچاق کالا ارادهای ندارد، ما نمیگوییم با کولبرها برخورد شود، ما میگوییم با قاچاقهای سازماندهیشده مبارزه شود.
امیرآبادی که با فارس گفتگو کرده ، تاکید کرد: متأسفانه وقتی آقازادهای از تعرفه گمرکی با خبر میشود و میرود آهن یا کالای دیگری وارد کشور میکند و بعد از ترخیص کالا، عوارض و تعرفههای جدید اعلام میشود و آن فرد میلیاردها تومان به جیب میزند، این مسئول دیگر نمیتواند اقتصاد مقاومتی را در کشور عملیاتی کند، او نمیتواند از تولید داخلی حمایت کند، چون تفکرش تفکر رانتخواری، رفاهطلبی و تجملگرایی است.
اما بی توجهی دولت به قاچاق کالا فقط در کم توجهی به اقتصاد مقاومتی و عدم حمایت از تولید نیست و گاه برخی از کارمندان و حقوق بگیران دولتی ، خود قاچاقچیان حرفهای هستند که تیشه بر ریشه اقتصاد این کشور زده اند.
دیروز اخباری از یک قاچاق سازمان یافته منتشر شد که به قول کارشناسان رکوردهای کشوری را در زمینه قاچاق از مبادی رسمی و غیر رسمی جابهجا کرد دستخوش تغییر کرده است.
به گزارش تسنیم؛ عصر دیروز وزارت اطلاعات در بیانیهای اعلام کرد، بدنبال اقدامات اطلاعاتی و عملیاتی سربازان گمنام امام زمان(عج) در اداره کل اطلاعات استان هرمزگان و با هماهنگی دستگاه قضایی، یک باند سازمان یافته قاچاق کالا شناسایی و منهدم گردید که 23 نفر از اعضای آن دستگیر و تحویل مراجع قضایی شدند.
در ادامه این بیانیه آمده است، در تحقیقات و بررسیهای به عمل آمده تعداد 1128 کانتینر شامل لوازم اداری، خانگی، ورزشی، ساختمانی و هتلداری توسط این عده اثبات گردیده است. در این تحقیقات مشخص شد متهمین با استفاده از اسناد مجعول و اظهار خلاف واقع و همچنین تبانی با برخی از کارکنان دستگاههای مختلف، اقدام به خروج غیرقانونی این میزان کالا از گمرک نمودهاند. گزارش تسنیم حاکی است هرچند هنوز وزارت اطلاعات جزییات، بزرگترین کشف تاریخ در خصوص قاچاق سازمان یافته را رسانهای نکرده اما بر اساس اطلاعات موجود موضوع به قاچاق ظروف کریستال در سالهای 94 و 95 بازمیگردد که یک باند قاچاق سازمان یافته با تمرکز بر گمرک شهید رجایی توانسته بود بیش از 1000 کانتینر را به صورت قاچاق ترخیص کند. بهای مال از دست رفته در این پرونده حدود 115 میلیارد تومان بوده است.
متهم اصلی این پرونده فردی به نام «ح «میباشد که هم اکنون در بازداشت به سرمیبرد. جعل و ارائه اسناد خلاف واقع از جمله گواهی مبدا و فاکتور از جمله ابزارهای قاچاق این باند سازمان یافته بوده است. بر اساس این گزارش، زمزمههای اولیه درخصوص کشف این قاچاق عظیم در اواخر سال 94 توسط عدهای از کارمندان دستگاههای اجرایی مطرح شد اما موضوع تا اواسط سال 95 ادامه داشت.
در اواسط سال 95 با تغییر و تحولاتی که در گمرکات استان هرمزگان ایجاد شد عملا یک تیم جدید در گمرک هرمزگان برای مقابله همه جانبه با قاچاق مدیریت را در دست گرفت. بر این اساس با همکاری گسترده حوزه نظارت گمرکات هرمزگان، دستگاههای اطلاعاتی، انتظامیو قضایی با استفاده از ظرفیتهای سامانه جامع، مستندات اولیه اثبات این قاچاق بزرگ بدست میآید.
سردار عزیزاله ملکی ، فرمانده انتظامیاستان هرمزگان نیز درباره این پرونده گفت: در پی کشف اولیه تعداد 11 کانتینر حاوی کالای قاچاق در استان موضوع رسیدگی پرونده به صورت ویژه در دستور کار ماموران اداره مبارزه با قاچاق کالا وارز پلیس آگاهی استان قرار گرفت.
وی تصریح کرد: پرونده متهمان به مرجع قضایی ارجاع که در اجرای دستور صادره از سوی مقام قضائی، ادامه پیگیری پرونده به اداره اطلاعات استان واگذار شد. این مقام انتظامیافزود: در ادامه تحقیقات فنی به عمل آمده از سوی سربازان گمنام امام زمان (عج) مشخص شد که متهمان با اسنادخلاف واقع از طریق چندین شرکت اقدام به قاچاق تعداد هزار و 128 کانتینر کالا تحت عناوین مختلف از قبیل لوازم اداری، خانگی، ساختمانی و... اقدام کردهاند. گذر دادن کانینترهای حامل کالاهای قاچاق معمولا در گمرکات و بنادر با همدستی برخی از عاملان دارای جایگاه رسمیدر سیستم اداری و خصوصی صورت میگیرد، که اغلب با جعل و ... اظهارنامههای تقلبی برای گذر کانتینرها ایجاد میکنند و یا بعضا با اظهار اشتباه زمینه صدور اظهارنامههای پوششی را فراهم میکنند تا کالاهای مشمول عوارض وارداتی بالا در اسناد جای خود را به سایر کالاها بدهند.
ممکن است تعداد کانتینر یاد شده طی ماهها و یا سالهای از طریق مسیرهای غیرقانونی وارد مرز گمرکی رسمیکشور شده باشد و اکنون پلیس موفق به ریشهیابی اسناد مربوط به این کانتینرها شده باشد. هرچند در بیانیه وزارت اطلاعات به دستگیری 23 نفر از متهمان در این خصوص اشاره شده است اما اطلاعات اولیه نشان میدهد 15 نفر از کارکنان دولت در این مسیر تحت پیگرد قرار گرفته اند. گزارش تسنیم حاکی از آن است که ابعاد این قاچاق بسیار وسیع بوده و در آینده جزییات بیشتری از پروندههای مشابه توسط دستگاههای اطلاعاتی و قضایی رسانهای خواهد شد.
در این بین مجلس شورای اسلامیبه عنوان دستگاه نظارتی بر عملکرد دولت بایستی بلافاصله به موضوع ورود کرده و از دولت و وزرای اقتصادی مرتبط با موضوع در خصوص جزییات این ابر پرونده قاچاق که به درستی رکوردهای قاچاق از مبادی رسمیو غیر رسمیرا جا به جا کرده توضیح بخواهد.
آنچه مسلم است مبارزه با قاچاق کالا از دغدغههای مقام معطم رهبری بوده است و در روزهای نخستین سال جاری نیز ایشان به صراحت مطالبی را در خصوص مبارزه با قاچاق مطرح کردند. حالا نمایندگانی که در جایگاه نظارتی قرار گرفتهاند باید از خود بپرسند در راستای عمل به فرمایشات رهبر انقلاب چه اقدام موثری برای جلوگیری از تداوم این دست تخلفات سازمان یافته و برخورد با متخلفان انجام خواهند داد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

امیرمهدی نعمتی-عصرایرانیان: دولت در پسابرجام میگوید به دنبال جذب سرمایهگذاری خارجی است تا بتواند تولید نفت خود را بازهم افزایش دهد این در حالی است که میادین کشور در دولت یازدهم به خوبی توسعه داده نشد و در واقع مسئولان منتظر خارجیها ماندند تا آنها بیاید و کار توسعه را انجام دهند.هم اکنون هم با روی کارآمدن ترامپ رفتار دولت آمریکا در قبال برجام جذب سرمایه گذاری خارجی سخت به نظر میرسد.به گزارش «عصرایرانیان» وزیر نفت وعده داده که تا پایان سال 1400 تولید نفت کشور را به 4.7 میلیون بشکه در روز برساند این در حالی است که برخی معتقدند با توجه به عدم توسعه میادین کشور و ناموفق بودن در جذب سرمایه گذاری تحقق این وعده بعید به نظر میرسد.در این خصوص به گفتگو با نایب رییس کمیسیون انرژی مجلس به گفتگو پرداختیم که متن این گفتگو به شرح زیر است:
وزیر نفت هدفگذاری کرده که تولید نفت را تا سال 1400 به 4.7 میلیون بشکه در روز برساند به نظر شما این هدفگذاری قابل تحقق است؟
بله از نظر من قابل تحقق است ولی مشروط بر اینکه کار صورت بگیرد.بالاخره خیلی از میادین ما هنوز توسعه داده نشده است، هم اکنون نیز نزدیک به 4 میلیون بشکه نفت تولید میکنیم و در سال 89 هم تولید ما چیزی نزدیک به 4.2 میلیون بشکه در روز بود.بنابراین اگر میادین ما توسعه داده شود میتوان این 500 هزار بشکه را به تولید روزانه نفت افزود.اما درباره اینکه آیا برنامه ریزی در این زمینه صورت گرفته و اقدامات لازم انجام شده تا ما بتوانیم به این هدف دست پیدا کنیم باید جواب داد که متاسفانه تاکنون چنین گامهایی برداشته نشده است.به طوری که در جنوب کشور در میادینی مثل آزادگان و یاران اتفاق خاصی نیفتاده، همان چند دکلی که بر روی این میادین کار میکردند هم اکنون نیز در حال کار هستند و توسعهای صورت نگرفته است.در سایر میادین هم خیلی از دکلهای حفاری که باید چاه حفر کنند تا تولید نفت افزایش پیدا کند هم اکنون بیکار هستند و خیلی از شرکتها در حال حاضر در حال ورشکستگی هستند که از آن جمله میتوان به شرکت حفاری شمال اشاره کرد بنابراین زمینهای برای افزایش تولید نفت و رسیدن به سطح تولید هدفگذاری شده از سوی وزارت نفت فراهم نیست.
آیا فکر میکنید با فراهم کردن زمینهها برای افزایش تولید، بدون سرمایه گذاری خارجی این هدفگذاری محقق میشود؟
مسئولان عنوان کردهاند که صنعت نفت نیازمند 200 میلیارد دلار سرمایه گذاری است و نمیتوان همه این سرمایه را از داخل تامین کرد ولی قابل تامل است که از این مبلغ 130 میلیارد دلار آن باید از منابع داخلی، یعنی با فروش اوراق مشارکت، سرمایه گذاری مردم و برداشت از صندوق توسعه ملی تامین شود.بنابراین ما باید این سرمایه را جذب کرده و راه جذب این سرمایه هم وجود دارد لذا با وجود این که به سرمایه گذاری خارجی هم نیاز است ولی با جذب سرمایه داخلی هم میتوان بسیاری از کارها را جلو برد و هدفگذاری تعیین شده را محقق کرد.
به نظر شما اگر تولید نفت به سطح تعیین شده برسد این نفت به صورت خام صادر خواهد شد و یا صرف مصرف داخل و تبدیل به فرآوردههای نفتی میشود؟
منابع نفتی یک منبع خدادادی است که در کشور ما در حد زیادی یافت میشود، ما هم زحمتی برای ایجاد آنها نمیکشیم و تنها آن را از میادین خود برداشت میکنیم لذا قطعا اگر قرار است افزایش تولید نفت صورت بگیرد این نفت حتما باید تبدیل به فرآوردههای با ارزش شده و در داخل و یا خارج از کشور به فروش برسد نه اینکه با خام فروشی این نفت به منافع ملی خود ضربه بزنیم البته مصرف داخلی فرآوردههای نفتی در داخل کشور هم رو به افزایش بوده که باید با سیاستهای کنترلی جلوی مصرف بیرویه فرآوردههای نفتی را گرفت و بخش زیادی از فرآوردههایی را که از محل افزایش تولید نفت تهیه میشوند را صادر کرد تا برای کشور ارزش افزوده ایجاد شود.همانطور که مقام معظم رهبری بارها فرمودهاند که مسئولان باید خامفروشی را کنار گذاشته و در مسیر تولید فرآوردههای با ارزش حرکت کنند.
آیا به نظر شما وزارت نفت برنامهای در راستای تولید فرآوردههای نفتی و جلوگیری از خام فروشی دارد؟
من بعید میدانم که برنامهای در این زمینه وجود داشته باشد زیرا مسئولان اگر برنامهای در این زمینه داشتند باید پالایشگاه و مجتمعهای پتروشیمیدر کشور ایجاد میکردند و زیرساختها برای تولید فرآورده و جلوگیری از خام فروشی فراهم میشد که متاسفانه با توجه به عملکرد وزارت نفت چنین برنامهای دیده نمیشود و اقدامیهم عملی نشده است بنابراین بعید به نظر میرسد که مسئولان با این عملکرد در آینده نیز در مسیر جلوگیری از خام فروشی قدم بردارند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

یک عضو کمیته ملی مستندسازی جنایتهای اشغالگران تأکید کرد تمامیکمکهای پزشکی و دارویی بینالمللی قطع شده است و یمن در برابر یک فاجعه بزرگ قرار دارد.دکتر «یوسف مجمل الحاضری» عضو کمیته ملی مستندسازی جنایتهای اشغالگران و هماهنگی تلاشها برای امدادرسانی در یمن تأکید کرد که یمن بهدلیل تشدید محاصره از سوی سعودیها در برابر یک بحران جدی قرار گرفته است و در این خصوص توضیح داد: اشغالگران سعودی، آمریکایی، اماراتی از ابتدای جنگ علیه یمن یعنی در حدود یکهزار روز است که کشور را محاصره کردهاند، بهدلیل عملیات نظامیبسیاری از گذرگاههای مرزی از جمله گذرگاههایی که در منطقه جیزان با عربستان داریم بسته شدند. همچنین بهدلیل بسته شدن آسمان یمن از سوی آمریکا و عربستان فرودگاههای کشور از جمله فرودگاه بین المللی صنعا نیز بسته شدند و تنها فرودگاه عدن که در اشغال نیروهای متجاوز است باز مانده است.وی به تسنیم گفت: پیش از این بندر الحدیده تنها گذرگاهی بود که برخی کالاهای اساسی از آن وارد کشور میشد، کالاهایی که قرار بود وارد یمن شوند ابتدا باید به بندر جیبوتی که در کنترل آمریکاییها و صهیونیستها است میرفتند تا در آنجا بهدقت بازرسی شده و پس از آن به بندر الحدیده ارسال شوند. بر اساس گفته اشغالگران هدفشان از این اقدام جلوگیری از ورود سلاح بهواسطه ایران و حزبالله به یمن بود در صورتی که این سخنان حقیقت ندارد و مقامات جمهوری اسلامیایران و سید حسن نصرالله بارها در سخنانشان تأکید کردند که ارسال سلاح به یمن صحت ندارد و عنوان شدن این گونه اتهامات تنها جنبه تبلیغاتی و روانی دارد.الحاضری همچنین گفت: پیش از شلیک موشک به ریاض تمام فرودگاهها و مرزهای زمینی و بندرگاهها بهغیر از بندر الحدیده که کالاها با سختگیریهای بسیار زیاد و تنها بهواسطه چند بازرگان مشخص وارد آن میشدند، بسته شده بودند. نفت و مشتقات نفتی نیز در استان مأرب و شبوه در کنترل نیروهای اشغالگر است. پس از پاسخ موشکی ارتش و کمیتههای مردمییمن به شلیک دو میلیون موشک از سوی اشغالگران به جای جای کشور، و شلیک موشک به بخش نظامیفرودگاه ملک خالد ریاض، سعودیها محاصره را شدیدتر کرده بهطور کامل بندر الحدیده را نیز بستند و از ورود خوراک و دارو و فرآوردههای نفتی به یمن جلوگیری میکنند.این فعال یمنی با تأکید بر این مسئله که نیروهای یمنی هرگز غیرنظامیان را هدف حمله قرار نمیدهند توضیح داد: این درحالی است که نیروهای ما تنها بخش نظامیفرودگاه ملک خالد را هدف قرار دادند، ما بخش غیرنظامیرا هدف قرار ندادیم زیرا جنگ ما جنگی اخلاقمدار و دینی است و مساجد، منازل مردم، زیرساختهای مرتبط با معیشت مردم و بازارها را هدف قرار نمیدهیم، درحالی که سعودیها همه را هدف قرار میدهند و تاکنون مرتکب بیش از 15 هزار جنایت شدهاند.او با تأکید بر شرایط بحرانی یمن خاطرنشان کرد: وضعیت یمن بسیار فاجعهبار شده است و قیمت کالاها بهشدت بالا رفته است، این در حالی است که بهدلیل منتقل شدن بانک مرکزی از صنعا پایتخت به شهر جنوبی عدن که در اشغال دشمن است از 14 ماه گذشته تا به امروز حقوق کارمندان دولت پرداخت نشده است. سازمان ملل بهدروغ وعده داده بود که بر پرداخت حقوق تمام کارکنان دولت نظارت خواهد کرد در حالی که مشاهده میکنیم حقوقها 14 ماه پیاپی است که پرداخت نمیشود. زمانی که بانکمرکزی در صنعا بود حقوق کارمندان سراسر کشور حتی مناطقی که مربوط به منصورهادی بود نیز بهطور مرتب پرداخت میشد.این کارشناس یمنی در پایان هشدار داد: برخی سازمانهای بین المللی برای مبارزه با وبا همکاری محدودی با ما داشتند اما با بسته شدن کامل فرودگاه صنعا، از ورود هیئتهای سازمانهای بین المللی همچون سازمان ملل، صلیب سرخ، یونیسف، پزشکان بدون مرز، سازمان جهانی بهداشت و بسیاری سازمانهای دیگر، به صنعا جلوگیری میشود. کمکهای پزشکی و دارویی بهطور کامل متوقف شدهاند و ما در برابر یک فاجعه بزرگ قرار گرفتهایم. حتی پیش از اینکه از رسیدن کمکهای بین المللی برای مبارزه با وبا جلوگیری به عمل آید با بحران روبهرو بودیم و بهطور حتم امروز با قطع شدن تمام کمکهای در برابر یک بحران واقعی قرار گرفتهایم.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

فرمانده کل سپاه در ادامه روند بازدید از مناطق زلزله زده کرمانشاه، گفت: عملیات آوار برداری را از ساعات اولیه پس از زلزله شروع کردهایم و میخواهیم احداث منازل مناطق روستایی را که به بسیج و سپاه واگذار شده است به سرعت آغاز کنیم. وی با بیان اینکه کانون زلزلهای که دو شب پیش رخ داد عمدتا شهرستان سرپل ذهاب(دشت ذهاب)، شهرستان دالاهو، دامنهای از اسلام آباد و قصر شیرین بود، گفت: متاسفانه بخش عمدهای از تخریب در سرپل ذهاب و روستاهای اطراف رخ داد. فرمانده سپاه گفت: متاسفانه ساختمانهایی که به خوبی احداث نشده و یا قدیمیبودند، دچار تخریب کامل یا تخریب قابل توجهی شدند، اما از آنجایی که این منطقه در دوران دفاع مقدس جزو مناطق جنگی بود و بسیاری از منازل روستاها و شهرهای سرپل ذهاب بعد از جنگ بازسازی شده و جدید ساز بودند، کمتر دچار آسیب شدند. به گزارش فارس، جعفری در ادامه با بیان اینکه عملیات آوار برداری از ساعات اولیه پس از زلزله در روستاها و شهر سرپل ذهاب به وسیله خود مردم و نیروهای نظامیاعم از ارتش و سپاه که در منطقه حضور داشتند آغاز شد، گفت: عملیات آواربرداری در مناطقی که حجم تخریب خیلی گسترده نبود و منازل نوساز بودند به سرعت صورت میپذیرد. فرمانده کل سپاه با بیان اینکه نیازمندیهای مردم عمدتا چادر، پتو، آب آشامیدنی و نان گرم است، گفت: تا بعد از ظهر روز گذشته چنین مشکلاتی وجود داشت اما با پیگیرهای که صورت گرفت، از امروز صبح، کمکها در حال رسیدن است. وی گفت: شب گذشته نیز چادرهای زیادی میان روستایان منطقه توزیع شد و در بازدیدی که از آسیب دیدگان سرپل ذهاب داشتم اکثر مردم چادر داشتند. جعفری با بیان اینکه میخواهیم احداث منازل روستایی را که به سپاه و بسیج واگذار شده است، شروع کنیم، گفت: پس از پایان عملیات آواربرداری، احداث منازل را به سرعت انجام میدهیم. وی با بیان اینکه اکنون مردم حادثه دیده جان پناه ندارند، گفت: حادثه دیدگان با چادرهایی که توزیع شده بود ، اسکان موقت داده شدهاند و فقط باید برنامه ریزی کرد تا به سرعت منازل مردم را بسازیم. جعفری با بیان اینکه قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا(ص) به همراه ماشین الات زیاد در منطقه حضور داشته است، گفت: نیروهای کمکی از همان لحظات اول کمک کردند تا آوار برداری به سرعت پیش رود. وی افزود: برای حفظ امنیت مردم و بازکردن جادهها نیز تمهیدات لازم صورت گرفته است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
-
به داد کرمانشاه برسید
-
حوادث طبیعی فارغ از نگاه قومیتی
-
وزیر نفت باید توضیح دهد منظورش از «ازدیاد برداشت» چیست؟
-
حوادث طبیعی فارغ از نگاه قومیتی
-
همدردی مسئولان با زلزلهزدگان در عرصه عمل و کمک با قوت ادامه یابد
-
وزیر نفت باید توضیح دهد منظورش از «ازدیاد برداشت» چیست؟
-
حذف سازوکار نظارتی، آدرس انحرافی
-
زلزله در اقتصاد کشور
-
زمینه افزایش تولید نفت به 7/4 میلیون بشکه در روز فراهم نیست
-
سعودیها ۱۵ هزار جنایت در یمن مرتکب شدهاند
-
سپاه عملیات احداث منازل در کرمانشاه را به سرعت آغاز میکند
-
ایران جزء ۲۰ کشور برتر حمل و نقل دریایی است
-
شرایط بد کسب و کار صدای حامیان دولت را هم درآورد
-
تمام ایران علیه آمریکا
-
مرکز تخصصی غربالگری سرطان میناب افتتاح می شود
-
برنامههای کوتاه مدت چاره کاهش آلودگی هوا نیست
-
استعفای سعودی ـ آمریکایی
-
کاسبی با اربعین ادامه دارد
-
تایید صدور گاز مفت
-
اخبار
-
۷۳درصد جمعیت روستایی استان همدان از آب بهرهمند هستند
-
مسکن
-
صنعت نفت ایران بعد از ۱۰۸ سال عمر هنوز وابسته است
-
اخبار
-
اخبار
-
صدور رأی پرونده کرسنت تا چند ماه آینده