
گروه سیاسی: مجلس شورای اسلامی در جلسه روز گذشته ضمن بررسی کلیات لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ در جلسه غیررسمی خود، کلیات طرح توسعه و تولید پایدار زنجیره فولاد با رویکرد اصلاح سیاستهای تنظیم بازار و سوال دو نفر از نمایندگان را از وزرای علوم و راه و شهرسازی مورد بررسی قرار داد.
گام نخست مجلس برای قطع دست رانتخواران از بازار فولاد کشور
مجلس پس از بررسی سوال از وزرا وارد دستور کار رسیدگی به کلیات طرح طرح توسعه و تولید پایدار زنجیره فولاد با رویکرد اصلاح سیاستهای تنظیم بازار شد و وکلای ملت بعد از استماع اظهارات شش نماینده موافق و مخالف و با وجود جنجالآفرینیها و حملات سوادگران و حامیان آنها به مجلس، برای قطع دست رانتخواران و کنترل قیمتها با کلیات این طرح با 186 رأی موافق، 22 رأی مخالف و 8 رأی ممتنع از مجموع 228 نماینده حاضر در صحن علنی موافقت کردند. مصطفی طاهری نماینده مردم زنجان و طارم، علیرضا سلیمی نماینده مردم محلات و دلیجان، رضا تقیپور انوری نماینده مردم تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس به عنوان موافقان و علیرضا نظری نماینده مردم خمین، الیاس نادران نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس و محمدرضا صباغیان بافقی نماینده مردم مهریز و بافق و بهاباد و خاتم و ابرکوه به عنوان مخالفان کلیات طرح توسعه و تولید پایدار زنجیره فولاد با رویکرد اصلاح سیاستهای تنظیم بازار در صحن علنی صحبت کردند.
آشفتگی بازار محصولات فولادی ناشی از ناتوانی دولت
حجتاله فیروزی سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس قبل از سخنان موافقان و مخالفان درباره طرح توسعه و تولید پایدار زنجیره فولاد با رویکرد اصلاح سیاستهای تنظیم بازار ضمن اشاره به اینکه آشفتگی بازار محصولات فولادی ناشی از ناتوانی دولت است، گفت: این طرح موجب اصلاح سیاستهای تنظیم بازار خواهد شد، در سال 98 حدود 22 میلیون تن محصولات فولادی تولید شد که از این میزان 18 میلیون تن میزان مصرف داخلی بود و 10 میلیون تن مازاد تولید وجود داشت.
جلوگیری از رانت ۱۸۰ هزار میلیاردی دلالان با طرح توسعه زنجیره فولاد
رضا تقیپور عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی طرح توسعه و تولید پایدار زنجیره فولاد با رویکرد اصلاح سیاستهای تنظیم بازار در موافقت با کلیات این طرح اظهار داشت: سال گذشته دولت در بازار فولاد نظارت داشت، اما متاسفانه از اوایل سال جاری به دلیل عدم تمدید مصوبه ستاد هماهنگی اقتصادی نظارت بر بازار فولاد برداشته شد و فاجعه اقتصادی رخ داد. نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بدین شکل که در هفت ماهه اول سال رانتی بین ۱۵۰ تا ۱۸۰ هزار میلیارد تومان به جیب دلالان و واسطهگران رفت فقط در یک نمونه در ۱۷ میلیون تن شمش، ۸۵ هزار میلیارد تومان گران فروشی شده که باید جلوی این وضعیت گرفته شود. وی ادامه داد: قیمت شمش در داخل ۱۰۲ دلار گرانتر از نرخ جهانی در بازار است حال اینکه برای تولید آن انرژی یارانهای داده میشود. به هرحال هدف این طرح جلوگیری از این گرانی بیش از اندازه و مقابله با رانت خواران است و اتاق ایران نیز با عرضه زنجیره فولاد موافقت کرده است. بعد از پایان قرائت گزارش کمیسیون صنایع و معادن درباره این طرح، موافقان کلیات آن با اشاره به اینکه حجم بالای گردش مالی بازار فولاد بالغ بر 900 هزار میلیارد تومان در سال است، اعلام کردند: این مبلغ دو برابر بودجه عمومی دولت است که نسبت به سال گذشته جهش داشته ولی هزینههای آن افزایش نیافته بنابراین برای ساماندهی زنجیره فولاد با توجه به کاربرد وسیع آن در ساختمان، وسایل خانگی و ... نیازمند ساماندهی هستیم. موافقان طرح، گردش مالی فولاد را در سال بسیار بالا دانسته و اعلام کردند؛ 80 هزار میلیارد تومان آن رانت است که باید جلوی این رانت عظیم گرفته شود و برای تولید فولاد گاز یارانهای به میزان 40 هزار میلیارد تومان در سال تعلق میگیرد که بیش از یارانه توزیعی میان مردم است. 17 میلیون تن شمش، هر کیلو 5 هزار تومان به فروش رفته یعنی 85 هزار میلیارد تومان گرانتر فروخته شده که به جیب دلالان رفته است و ما قصد داریم جلوی این روند را بگیریم.
مخالفان: عرضه فولاد در بازار بورس مشکلساز است
اما مخالفان طرح در این مورد بیان کردند که طرح توسعه و تولید پایدار زنجیره فولاد با رویکرد اصلاح سیاستهای تنظیم بازار، راهکاری را برای جلوگیری از رانت اطلاعاتی و ارتباطی مسئولان ذی ربط توسط سوداگران و عرضه شمش مازاد بر نیاز بازار در بورس را پیش بینی نکرده است. همچنین آنها تاکید کردند؛ بحث صادرات که در این طرح از عرضه هفتگی و صادرات ماهانه صحبت کرده باید کاملا مشخص شود که این هفتگی و ماهانه چگونه تطبیق داده می شود، بنابراین ابهامات طرح باید رفع شود و در ادامه از نمایندگان خواستند، ضمن مخالفت با کلیات این طرح در صورت امکان آن را به صورت دو شوری مطرح کنند تا ابهامات طرح مرتفع شود.
تنفس نیم ساعته مجلس برای رعایت پروتکل های بهداشتی
بعد از پایان رایگیری درباره طرح توسعه و تولید پایدار زنجیره فولاد با رویکرد اصلاح سیاستهای تنظیم بازار، با اعلام دکتر قالیباف و به منظور رعایت پروتکل های بهداشتی، نیم ساعت تنفس اعلام شد تا بعد از آن مجلس رأس ساعت 11 جلسه علنی خود را ادامه دهد. بعد از گذشت حدود 30 دقیقه، مجلس ساعت 11 و 13 دقیقه به ریاست سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی نایب رئیس مجلس و با حضور 144 نفر از نمایندگان مجدداً جلسه خود را آغاز و با قرائت اسامی سیدحمزه امینی نماینده هشترود و چاراویماق، عادل نجفزاده نماینده خوی و چایپاره، بهزاد علیزاده نماینده دهلران و دره شهر، محمدصفائیدلوئی نماینده گناباد و بجستان و حسین گودرزی نماینده دورود و ازنا به عنوان ناطقان امروز به کار خود ادامه داد.
نجف زاده: معاش مردم را به معادلات پیچیده بودجه گره نمیزنیم
نماینده مردم خوی و چایپاره به عنوان اولین ناطق در نشست امروز نمایندگان، مجلس یازدهم را به جهاد، تلاش شبانه روزی در جهت اصلاح امور و رفع موانع توسعه در شرایط سخت کشور، فراخواند و گفت: آقای رئیس جمهور! هرچقدر نفت بفروشید نه تنها بارکالله، قطعا هزاران آفرین خواهیم گفت اما معاش مردم را به معادلات پیچیده بودجه گره نخواهیم زد.
علیزاده: سوداگران و رانت خواران را از ضیافت تصمیم سازان خارج کنیم
نماینده مردم ایلام در مجلس هم در نطق میان دستور خود اعلام کرد که مردم از مجلس انقلابی در این شرایط سخت و حساس، انتظار اقدامات به موقع و کارشناسی شده برای کم کردن بخشی از نگرانیهایشان را دارند.
دهمرده: رمز موفقیت سردار شهید سلیمانی کارخالصانه برای خدا بود
با نزدیک شدن به دقایق پایانی صحن علنی، تذکرات شفاهی وکلای ملت آغاز شد. نماینده مردم زابل، زهک و هیرمند در تذکر شفاهی خود خطاب به روسای قوای سه گانه گفت: به یاد می آورید در تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری چه می گفتید؟ هرگز فکر می کردید که روزی هر سه نفر شما رئیس قوه شوید؟ از زنده باد و مرده باد بپرهیزید! سردارسلیمانی چه کرد که امروز مورد تعظیم انس و جن جهان می شود، رمز موفقیت او، خالص و مخلص برای خدا کار کردن بود. دنبال همان روش باشید.
دشتیاردکانی: واردات صد درصدی الکترود گرافیتی به کشور تهدیدی برای صنعت فولاد
نماینده مردم اردکان دیگر نمایندهای بود که طی تذکر شفاهی اعلام کرد؛ به طور میانگین سالانه 800 میلیون دلار الکترود گرافیتی وارد کشور میشود و این میزان معادل 65 هزار تن است که به صورت صددرصد واردات شناخته میشود از این رو تهدیدی برای اقتصاد کشور خصوصا صنعت فولاد است. وی در ادامه تاکید کرد: چرا بعد از 20 سال هنوز کارخانه مربوطه در اردکان یزد با پیشرفت 50 درصدی به نتیجه نرسیده است؛ چه پشت پرده و دستی در کار است که این کارخانه نتوانسته شروع به کار کند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

رئیس مجلس گفت: وقتی برجام باید هر تحریمی را به طور کامل بردارد و منتفی کند حال اگر چنین کاری را انجام ندهد پس دیگر چه فلسفه وجودیای میتواند داشته باشد؟ به گزارش «عصر ایرانیان»، رهبر انقلاب در سخنرانی تلویزیونی ۱۹ دی درباره گمانهزنیها و مباحث جاری در فضای سیاسی کشور پیرامون رفتار جمهوری اسلامی در قبال برجام و وظایف آمریکا در این باره، گفتند «ما هیچ اصراری نداریم، هیچ عجلهای نداریم که آمریکا به برجام برگردد؛ اصلاً مسئلهی ما این نیست که آمریکا به برجام برگردد یا برنگردد. آنچه مطالبهی منطقی ما و مطالبهی عقلانی ما است، رفع تحریمها است؛ این حقّ غصبشدهی ملّت ایران است.» این جملات مواضعی بود که رهبر انقلاب آن را به عنوان «سخن پایانی و قطعی» جمهوری اسلامی اعلام کردند. پایگاه اطلاعرسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیتالله خامنهای (KHAMENEI.IR) ذیل پرونده «حرف قطعی» موضع جمهوری اسلامی در زمینهی تحریمها و برجام را در گفتوگو با محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی بررسی میکند.
رهبر انقلاب رفع تحریمها از طرف آمریکاییها را مقدم بر هر چیزی دانستند و گفتند مسئلهی جمهوری اسلامی بازگشت یا عدم بازگشت آمریکا به برجام نیست بلکه آمریکاییها باید تحریمها را رفع کنند. تحلیل شما از این بیانات رهبر انقلاب چیست؟
درباره سخنان رهبر انقلاب که در ۱۹ دی بیان فرمودند و با توجه به سوابق این مباحث، از یک گام عقبتر به موضوع نگاه کنیم که ابعاد کار روشنتر باشد. یکی از جهشهای اصلی کشور ما بعد از انقلاب در حوزهی مسائل علمی و فناوری بود و ایشان بارها تأکید کردند که من تا نفس دارم پای توسعهی علمی و پیشرفت کشور ایستادهام. بعد از دوران دفاع مقدس فرصتی بود و ما امروز میبینیم که در همهی بخشها، در نانو، بیوتکنولوژی، بحث هستهای، حوزهی سلامت (مانند بحث اخیر در مورد واکسن) واقعا ما در میان ۱۰ کشور اول دنیا هستیم. دشمنان خارجی ما و در رأس آنها آمریکا و رژیم صهیونیستی از این پیشرفت علمی ما نگران بودند، البته در سایر مسیرهای پیشرفت علمی ما نمیتوانستند خیلی بهانهجویی کنند ولی در بخش انرژی هستهای بهانهجویی کردند. فشار آوردند، تحریم کردند و مُدام تهدید می کنند و... تا رسیدیم به موضوع برجام. برجام آمد چه کاری انجام دهد؟ برجام آمد تا اولا به تهمتهایی که رژیم صهیونیستی و آمریکا به ما می زدند پاسخ دهد و رفع ابهام کند از برنامه هستهای صلح آمیز ایران، و دوم اینکه تحریمهای ناحق، ناجوانمردانه و غیرانسانی و غیرقانونی که آمریکا وضع کرده را رفع کند. در حقیقت فلسفهی اصلی برجام رفع همه تحریمهایی بود که آنها ایجاد کرده بودند که عمدتا در سیستمهای نفتی و بانکی بود. البته ترامپ با یک امضا همهی توافقات را برهم زد که نشاندهندهی این است که آنها چطور قلدرمآبانه و خلاف قوانین بینالمللی رفتار میکنند و حتی تحریمهای بیشتری هم اعمال کردند. وقتی برجام باید هر تحریمی را به طور کامل بردارد و منتفی کند حال اگر چنین کاری را انجام ندهد پس دیگر چه فلسفهی وجودیای میتواند داشته باشد؟
با این رفتار آمریکاییها در واقع عملا فلسفه برجام تحقق پیدا نکرده است.
بله، حتی در زمان اوباما تحریمها برداشته نشد؛ مخصوصا در دستورات اجرایی. بعد هم ترامپ دستورات اجرایی صادر کرد و تحریمهای غیرهستهای و محدودیتهای شدید به بهانه های مختلف اعمال کرد که دارو و مواد غذایی را هم شامل شد.
ارزیابی شما نسبت به اینکه آمریکا بخواهد بدون رفع تحریمها به برجام برگردد چیست؟
اولین چیزی که باید شفاف شود این است که جمهوری اسلامی در چارچوب برجام به تعهدات خود عمل کرد، ولی آمریکا و کشورهای اروپایی به تعهدات خودشان عمل نکردند. در حقیقت آمریکا و اروپا نسبت به تعهد خود در برجام کوتاهی کردند. حتی در دورهای که اوباما و دموکراتها بودند که توافق هم کردند تا تحریمها را بردارند ولی در عمل چنین کاری انجام نشد. یعنی روی کاغذ و در بُعد حقوقی توافق شد ولی حتی در دولت اوباما در عمل هیچ توافقی صورت نگرفت. بنده خاطرم هست وقتی گفتند چرا تحریمها را برنداشتید، چرا مبادلات تجاری و بانکی شروع نمیشود، جان کری گفت ما مانع نیستیم و به عبارتی اعتراف کرد که تحریمها در عمل برداشته نشده است. این یعنی صرفا روی کاغذ و به صورت شکلی و با ظاهری حقوقی اتفاقی افتاده ولی نتیجه درپی نداشت. دوم اینکه تنها موضوع و صحبتی که در برجام داشتیم مسائل هستهای بود ولی آنها از همان ابتدای کار موضوعات دیگری مانند مسائل منطقه را مطالبه کردند.
رهبر انقلاب شرطی را گذاشتند مبنی بر این که لازمهی بازگشت آمریکا به برجام این است که تحریمها را بردارد؛ به نظر شما آمریکا و اروپا برای رفع تحریم چه گامهای مشخص و عملیای باید بردارند؟
برگشت آمریکا به برجام برای ما و ملت ما موضوعیت ندارد. چرا موضوعیت ندارد؟ چون برای ما فینفسه موضوع برجام رفع تحریم است. به هرحال آمریکا خود از برجام بیرون رفته و تحریم اضافه بر برجام به ملت ما تحمیل کرده و به تعهدات خود بر اساس موضوعاتی که در برجام بوده عمل نکرده است. اگر آمریکا به برجام بازگردد میخواهد چه کاری انجام دهد؟ اول اینکه آمریکا مکلف است تحریمهایی که با خروج از برجام وضع کرده است را لغو کرده و به تعهداتی که در برجام عمل نکرده بر اساس تعهداتِ برجام عمل کند. وقتی ما میگوییم لغو تحریمها به صورت عملی انجام شود منظور این است که ما به صورت روشن در حوزهی اقتصادی به صورت عادی و روان کارمان را انجام دهیم، نفتمان را صادر کنیم، و سایر صادرات و واردات را انجام دهیم. سیستم بانکی بتواند به طور معمول کار خود را انجام دهد، داراییها و نقدینگیهایی که ما در کشورهای مختلف داریم که فعلا امکان جابجایی آن را نداریم آزاد بشوند. این اقدامات باید به صورت عملی اتفاق بیفتد و ملت، مردم و سیستم اقتصادی ما این را در عمل ببینند ولی اگر آنها بخواهند باز هم روی کاغذ بیاورند که ما تحریمها را لغو کردیم ولی این اتفاق در عمل نیفتد، این مد نظر ما نیست. این موانع را آمریکاییها ایجاد کردهاند و باید خودشان این مانع را برطرف کنند که این کار انجام شود و این خواستهی روشنی است. وقتی میگوییم رفع تحریمها به صورت عملی اتفاق بیفتد اینگونه است وگرنه در دورهی اوباما و جان کری دیدیم که امضا شد، ما به تعهد خود عمل کردیم و آنها هم روی کاغذ به تعهد خودشان عمل کردند ولی ما حتی نمیتوانستیم دارو وارد کنیم.
در بحث تعهد در مقابل تعهد، مجلس و دولت یک اقدامی را شروع کردهاند تا ناظر به عملکردی که طرف غربی داشته بعضی از تعهدات جمهوری اسلامی را لغو کنند و غنیسازی ۲۰ درصد هم کلید زده شد. به نظر شما این بار بر اساس تجربهای که از ماجرای برجام به دست آمد میشود از این اهرمهای قدرت استفاده کرد؟
بحث ۲۰ درصد در چارچوب طرح راهبردیِ رفع تحریم بود که در مجلس به عنوان قانون تصویب و ابلاغ شد و الان در آن چارچوب این بحثها مطرح میشود. چرا این اتفاق افتاد؟ روشن است، بنا بود هر دو طرف متناظرِ هم به تعهداتشان عمل کنند، ما به همهی تعهدات خود عمل کردیم، اما آنها نه تنها به تعهدات خود عمل نکردند بلکه توقعات و درخواستهای بیشتر مانند بحث موشکی، بحث منطقه را هم از ما مطالبه کردند. اگر کمی با ظرافت به این موضوع نگاه کنیم میبینیم آنها در برجام از روز اول به دنبال این نبودند که به تعهدات خود در بحث هستهای عمل کنند؛ در حقیقت آنها در برجام هم صداقت نشان ندادند. اینکه ما میگوییم رفتار آمریکاییها صداقت نداشت مربوط به همین بود، در واقع آمریکا تلاش کرد خواستههای خودش را دنبال کند. ما به دنبال رفع تحریم بودیم آنها به دنبال خواستهای غیر از این بحث بودند. آنها گفتند جلوی کار هستهای را گرفتیم حال یک گام جلوتر بگذاریم و جلوی تحرکات ایران در قدرت منطقهای شدنش را بگیریم که آمریکا بتواند امنیت اسرائیل را برقرار کند، هژمونی خودش را بگذارد و بهتر بتواند منطقه را چپاول کند. همان طور که رهبر انقلاب فرمودند هدف آنها دامن زدن به موضوعاتی مانند اختلافانگیزی در امت اسلامی مانند ایجاد داعش بود و از همه زشتتر و بدتر اینکه بخواهند در قدرت دفاعی ما را خلع سلاح کند. کدام کشور، کدام ملت و کدام جامعه میپذیرد که توان دفاعی خود را معامله کند؟ آیا کسی میتواند عزت، قدرت دفاعی و حیثیت خودش را معامله کند؟ اینها خواستهی آمریکایی بود. وقتی به اساس برجام نگاه میکنیم چنین چیزهایی وجود دارد. بر این اساس ما در مجلس معتقد بودیم حال که آنها به تعهداتشان پایبند نبودند ما هم باید به تعهدات خودمان عمل نکنیم و گام به گام برگردیم و این کارها را انجام دهیم.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

گروه اجتماعی : بیش از ۲۵۰۰ نفر از پزشکان، اساتید و اعضای هیئت علمی دانشگاههای علوم پزشکی کشور طی نامهای سرگشاده به رئیسجمهور متذکر شدند "واکسنهای mRNA تولید شرکت فایزر و مادرنا میتواند عوارض ناشناخته و گاه جبرانناپذیری بهجای بگذارد.»
به گزارش تسنیم ؛ بیش از 2500 نفر از پزشکان، اساتید و اعضای هیئت علمی دانشگاههای علوم پزشکی کشور طی نامهای سرگشاده به رئیس جمهوری به تبیین مسئله واکسن آمریکایی و انگلیسی پرداختند؛ مشروح این نامه در ادامه آمده است:
جناب آقای دکتر روحانی
با عرض سلام
ضمن تقدیر و تشکر از زحمات همکاران پرتلاشمان در نظام سلامت و تلاشهای جنابعالی، با توجه به اهمیت موضوع “واکسن کرونا” اینجانبان جمعی از اساتید و اعضای هیئت علمی دانشگاههای علوم پزشکی کشور مواردی را در این خصوص متذکر میشویم:
1.همانگونه که مستحضر هستید بیماری کرونا بهعنوان یک بیماری نوپدید، بهطور مداوم علائم و عوارض جدیدی از خود نشان میدهد، به همین قیاس واکسن آن بهخصوص واکسنهای نسل جدید یعنی واکسنهای ژنتیکی (مانند واکسن mRNA تولید شرکت فایزر، مادرنا و...) میتواند عوارض ناشناخته و گاه جبرانناپذیری بهجای بگذارد و هنوز حتی زمان لازم برای مشخص شدن کامل عوارض کوتاهمدت این واکسنها نیز سپری نشده است؛ ملاحظه میفرمایید که در کشورهای سازنده اینگونه واکسنها اعم از آمریکا و انگلیس نیز، علیرغم شروع واکسیناسیون برای برخی گروههای پرخطر و کادر درمانی، بسیاری از افراد با وجود وضعیت وخیم و رکوردشکنی آمار مرگومیر، بهدلیل همین شبهات و عوارض احتمالی، حاضر به تزریق واکسنهای مذکور نیستند.
2.بهگفته متخصصان ژنتیک پزشکی، با توجه به نوظهور بودن واکسنهای نسل سوم یا ژنی، هنوز نمیتوان از احتمال ایجاد عوارض جانبی بلندمدت مانند ایجاد تغییرات اپیژنتیکی در سلولهای بدن انسان توسط آنها، مطمئن بود چرا که هنوز مطالعات بلندمدت چندساله درخصوص اینگونه واکسنها انجام نشده است.
3.ابهامات جدی و قابل تأمل در خصوص سیر اعطای تأییدیههای رسمی به واکسنهای تولیدی شرکتهای آمریکایی وجود دارد، چنانکه حتی بهاذعان رسانههای آمریکایی، مسئولان سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) برای تأیید برخی از این واکسنها از سوی مسئولان کاخ سفید شدیداً تحتفشار قرار گرفتهاند که این شرایط، لزوم اتخاذ احتیاط عاقلانه را بیش از پیش گوشزد میکند.
4. آیا منطقی است، از کسانی که داروهای ضروری مورد نیاز بیماران کشور ما (مانند بیماران پروانهای، بیماران سرطانی و...) را بهبهانه تحریمهای ظالمانه، از ملت ایران دریغ کردهاند و حالا بهناگهان دلسوز مردم ما شدهاند، واکسن بهصورت هدیه و خیریه دریافت شود؟
آیا سادهانگاری نیست که جان و سلامتی مردم عزیزمان را بهعنوان نمونه آزمایشگاهی، برای آزمایش و بررسی کارایی واکسن بر روی یک جمعیت خاص، در اختیار سازندگان واکسن آمریکایی یا انگلیسی قرار دهیم، آن هم دولتهایی که طی چند دهه اخیر بهانحای مختلف اثبات کردهاند که کمترین حرمتی برای سلامت و جان ایرانیان قائل نیستند؟
5.تجربه تلخِ داروهای بیاثر و ناکارآمدی که بهعنوان نسخه شفابخش کرونا طی 10 ماه اخیر میلیاردها دلار به جیب شرکتهای دارویی ریخت و اتفاقاً تأییدیه FDA آمریکا و یا WHO را نیز داشت، ثابت کرد نباید مقهور هیاهو و سیاهبازیهای جریانات بهظاهر علمی و مافیای دارویی شد.
6.با در نظر گرفتن خطاهای علمی احتمالی بهویژه در مواقع اضطراری و تعجیل در ساخت این واکسنها، وجود تردید جدی در مورد کارایی واکسنهای تازه به بازار آمده در مقابل جهشهای مکرر ویروس کرونا، وجود ابهام درخصوص بازه ایمنیزایی واکسن و نیز مجهول بودن عوارض درازمدت این واکسنها علاوه بر عوارض فوری که تاکنون نشان دادهاند (اعم از موارد فوت احتمالی و یا ابتلا به عوارض گوناگونِ گزارششده)؛ مؤثر و ایمن بودن واکسنهای فوق زیر سؤال است. امروزه بیوتروریسم امری خیالی و ذهنی نیست؛ نظر به اینکه شواهد مسلم عینی از این شیطنتها و نیز تست محصولات دارویی و واکسنها در کشورهای آفریقایی و جهان سوم نیز وجود دارد.
7.ایران در حوزه پزشکی و محصولات دارویی جایگاه بالا و سابقه درخشانی در صنعت تولید واکسن دارد؛ با توجه به ابهام در بازه ایمنی القائی تمامی واکسنهای کرونا و احتمال احتیاج به تکرار واکسن، تولید واکسن ایرانی، برای پوشش نیاز بالای جمعیت داخلی یک ضرورت است و علاوه بر ایجاد افتخار و غرور ملی، میتواند زمینه صادرات و فروش به بخشی از جمعیت جهان را هم داشته باشد.
8.تحریمها بههرحال یک واقعیت تلخ عینی است و تا قبل از فرمایشات مقام معظم رهبری نیز، در مسیر انتقال ارز و یا در اولویت قرارگیری ایران در لیست خرید واکسن، موانع جدی وجود داشته است فلذا تلاشهای ارزنده دانشمندان و محققان داخلی باید بیش از گذشته مورد حمایت قرار گیرد.
در پایان از حضرتعالی انتظار میرود علاوه بر اعلام ممنوعیت ورود واکسن از سه کشور آمریکا، انگلیس و فرانسه ـ که بهلطف دقت و تدبیر حکیمانه مقام معظم رهبری ـ مقرر شد، مراقبت بفرمایید که واکسنهای تولیدی این کشورها و هرگونه واکسن تولیدشده از سوی مراکز غیرقابل اعتماد، بهواسطهگری کشور ثالث نیز وارد کشور نشده و برخی واکسنهای مربوط به سازوکار کوواکس نیز که ماهیت مورد شبهه و مشکوک به ارتباط با جریانات کاملاً مسئلهدار بینالمللی دارد، خریداری نشود.اگر مسئولان ناچار به وارد کردن واکسن مورد تأیید کوواکس هستند، ضروری است دقیقاً مشخص و اعلام شود که اولاً واکسن از چهنوعی است (ویروس ضعیفشده یا پروتئین نوترکیب یا واکسن ژنی و...) و چهتعداد و چهزمانی و بهعنوان محصول کدام کشور وارد خواهد شد.امید است بهفضل الهی، تدابیر عالمانه و همگرایی ملی و بهدور از فضاسازیهای سیاسی دشمنان خارجی و سادهاندیشیهای برخی از عوامل داخلی، مسئله واردات، تولید و توزیع واکسن کرونا به مطلوبترین وجه ممکن انجام گیرد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

شبکه اجتماعی فیسبوک، صفحه شبکه خبری پرس تیوی ایران را بدون هیچگونه هشدار یا توضیحی در این باره حذف کرد. به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، شبکه انگلیسی زبان پرس تیوی اعلام کرد که فیسبوک، صفحه این شبکه خبری را بدون هیچگونه هشدار یا توضیحی حذف کرده است. صفحه پرس تیوی در فیسبوک در حالی بدون هیچگونه اطلاع قبلی حذف شد که حدود 4 میلیون نفر مطالب این شبکه را در فیسبوک پیگیری میکردند. فیسبوک چندی پیش نیز صدها حساب کاربری را در فضای مجازی به بهانه انتشار پیامهایی در حمایت از حکومت ایران حذف کرده بود. فیسبوک، بدون ارائه مستندات کافی مدعی شده بود صدا و سیمای ایران از سال ۲۰۱۱ به این سو، برای اثرگذاشتن بر رأیدهندگان در کشورهای مختلف از جمله انگلیس و آمریکا و انتشار پیامهایی در حمایت از حکومت ایران از صدها «حساب کاربری جعلی» استفاده کرده است. از سوی دیگر، فیسبوک در حالی مدعی حمایت از آزادی بیان میشود که نظراتی را که موضوع آنها «انکار یا تحریف» رویداد ادعایی «هولوکاست» باشد را حذف میکند. شرکت فیسبوک در بیانیهای دلیل این تصمیم را «افزایش یهودیستیزی» در سراسر جهان» و بیاطلاعی درباره هولوکاست به خصوص در میان جوانان اعلام کرد. این در حالی است که بسیاری از این کشورها، اهانت به اسلام و مقدسات اسلامی را جزو مصادیق «آزادی بیان» به شمار میآورند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

شلدون آدلسون، میلیاردر سرشناس صهیونیست و صاحب یکی از بزرگترین شبکه های قمارخانه در جهان، در سن ۸۷ سالگی مُرد. او یکی از وفادارترین حامیان ترامپ و نتانیاهو بود. به گزارش مشرق، رسانه ها خبر دادند شلدون آدلسون کازینودار میلیاردر صهیونیست و حامی شماره یک ترامپ، در سن ۸۷ سالگی مُرد.او یکی از حامیان مالی اصلی ترامپ بود که البته مواضع بسیار تندی هم علیه ایران داشت و حتی پیشنهاد حمله اتمی به کشورمان را هم مطرح کرده بود.رهبر انقلاب در سال ۹۷ در یکی از بیانات خود فرمودند: بدن این آقا {ترامپ} هم خوراک مار و مور خواهد شد اما جمهوری اسلامی همچنان خواهد ایستاد.حالا یکی دیگر از دشمنان جمهوری اسلامی به درک واصل شده و آرزوی نابودی ایران را با خود به گور برد.
سلطان یهودی قمار، ایران را تهدید می کند!
آدلسون در میزگردی در دانشگاه «یشیوا» در ۲۲ اکتبر ۲۰۱۳، گفت که آمریکا باید در مورد برنامه هستهای ایران جدیتر باشد. مناقشه از آنجا آغاز شد که او گفت: «شما گوشی تلفن را برداشته و با جایی در نبراسکا تماس گرفته و میگویید: «بسیار خوب، پرتاب کنید» و سلاحی اتمی توسط موشکهای بالستیک در میان صحرا اصابت کرده و به هیچ کس جز چند مار زنگی یا عقرب یا شبیه آن آسیبی نمیزنند.او به توضیح این مطلب ادامه داد و گفت که بعد از نشان دادن زور و تهدید به تهران، آمریکا خواهد گفت: «اگر شما (ایران) صلحطلب باشید، فقط باید روند برنامه خود را معکوس کنید و ما تضمین میکنیم که شما میتوانید تأسیسات انرژی هستهای را برای مقاصد الکتریسیته و انرژی داشته باشید.» سخنگوی «آدلسون» به خبرنگاران گفت که «واضح است که سخنان آدلسون در مورد استفاده از بمب اتم جدّی نبوده» و گفت که وی «از اغراق استفاده کرده تا بگوید که... عمل مهمتر از کلام است.»شلدون آدلسون سرمایهدار یهودی آمریکایی و یکی از ثروتمندترین افراد جهان است. وی سهامدار عمده، رئیس هیئت مدیره و مدیر عامل شرکت سَندز لاسوگاس، مالک بسیاری از هتلها و کازینوها در سراسر جهان از جمله در شهرهای لاسوگاس و پنسیلوانیا در ایالات متحده آمریکا، ماکائو در جمهوری خلق چین و سنگاپور است. وی همچنین مالک روزنامه عبری اسرائیل امروز و از «حامیان مالی عُمده» حزب جمهوریخواه در ایالات متحده آمریکا و حزب لیکود در اسرائیل است.وی یهودیتبار است و تاکنون دهها میلیون دلار به سازمانهای عمدتاً یهودی در سراسر جهان، کمک مالی کرده است. “شلدون آدلسون” یکی از سرسخت ترین مخالفان باراک اوباماست و در انتخابات سال گذشته ریاست جمهوری این کشور نزدیک به صد میلیون دلار به گروه های حامی “میت رامنی” رقیب جمهوری خواه اوباما کمک کرد.آدلسون از دوستان بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسراییل است و کمک های گسترده مالی اش به جمهوریخواهان آمریکا و مراکز مطالعاتی طرفدار اسراییل در واشنگتن او را به یکی از پر نفوذترین حامیان گروه های طرفدار تحریم و برخورد نظامی با ایران تبدیل کرده است.اما اسم وی دوباره هنگامی بر سر زبانها افتاد که در اظهار نظری غیر منتظره در ۲۲ اکتبر ۲۰۱۳ در دانشگاه یشیوا گفت رییس جمهور آمریکا باید اول به ارتش دستور بدهد یک بمب اتمی بر روی کویر ایران بیندازد.شلدون گری آدلسون متولد ۴ اوت ۱۹۳۳ یک سرمایهدار۸۰ ساله آمریکایی و دارنده بزرگترین کازینو بینالمللی است. او رئیس هیئت مدیره و مدیر عامل کازینو «لاسوگاس سندز»، شرکتِ مادرِ «ونیشن ماکائو لیمیتد» است که «ونیشن ریزورت هتل کازینو» و «سندز اکسپو و کانونشن سنتر» را اداره میکند. او همچنین مالک روزنامه عبری «اسرائیل هیوم» (اسرائیل امروز) است. نام «آدلسون» از اکتبر ۲۰۱۳ به عنوان دوازدهمین فرد ثروتمند جهان وارد لیست شد و ارزش خالص ثروت وی ۳۴.۴ میلیارد دلار برآورد شده است. او پیش از این در فهرست «فوربز ۴۰۰» به عنوان دوازدهمین فرد ثروتمند آمریکایی قرار گرفته بود.
کودکی و تحصیلات
«آدلسون» در محله دورچستر شهر بوستون، ماساچوست متولد شد و فرزند «سارا» و «آرتور آدلسون» بود. خانواده او اوکراینی یهودی بودند. پدر او راننده تاکسی، و مادرش مدیر یک مغازه بافندگی بود. او حرفه کسب و کار خود را در سن ۱۲ سالگی آغاز کرد. او در سن ۱۲ سالگی شروع به فروش روزنامه کرد و در سن ۱۶ سالگی کسب و کار وندینگ ماشین (دستگاه خودکاری که با انداختن پول در آن جنس بیرون میدهد) به راه انداخت. وی وارد مدرسه حرفهای شد تا تندنویس دادگاه شود اما بعداً به ارتش پیوست. وی به عنوان کارگزار وام مسکن، مشاور سرمایهگذاری و مشاور مالی فعالیت کرد. پس از آن که از ارتش مرخص شد، کسب و کار فروش جبعههای لوازم آرایشی را آغاز کرد و سپس کسب و کار دیگری با عنوان «دی آیس ایت» (آن را یخزدایی کن) اسپریی شیمیایی که به شیشه جلوی یخ زده اتومبیلها را آب میکرد، به راه انداخت. در دهه ۶۰ میلادی، وی کسب و کار تورهای چارتر را آغاز کرد. «آدلسون» وارد کالج شهر نیویورک شد اما از ادامه آن انصراف داد.
کامدکس (COMDEX)
منبع اصلی ثروت و سرمایه کنونی «آدلسون»، نمایشگاه تجارت کامپیوتر «کامدکس» بود که او و شرکایش آن را برای صنعت کامپیوتر توسعه دادند؛ نخستین نمایشگاه مربوط به سال ۱۹۷۹ بود. این نمایشگاه در اکثر سالهای دهههای ۸۰ و ۹۰ میلادی نمایشگاه برتر تجارت کامپیوتر بود.در سال ۱۹۹۵، «آدلسون» و شرکایش کامدکس را به قیمت ۸۶۲ میلیون دلار به «شرکت سافتبانک» ژاپن فروختند؛ سهم «آدلسون» از این معامله ۵۰۰ میلیون دلار بود. در سال ۱۹۸۸ «آدلسون» و شرکایش، هتل و کازینوی سندز در لاسوگاس، پاتوق سابق «فرانک سیناترا» و «رَت پَک»، را خریداری کردند تا بدین وسیله یک منبع کسب و کار جدید از صنعت نمایش را وارد لاسوگاس کنند. «آدلسون» و شرکایش یک سال بعد «سندز اکسپو و کانونشن سنتر» (نمایشگاه و مرکز همایش سندز) را ساختند، که در آن زمان تنها مرکز همایش متعلق به بخش خصوصی در آمریکا بود.در سال ۱۹۹۱، هنگامی که «آدلسون» همراه با همسر دومش «میریام» برای ماه عسل به ونیز رفته بود، ایده ساخت یک هتل خاص و عظیم به او الهام شد. او «سندز» را کاملاً خراب کرد تا «ونیشن»، یک هتل و کازینو با تم ونیزی، را بسازد. در سال ۲۰۰۳، برج ۱۰۱۳ سوئیتی ونیزیا به این مجموعه اضافه شد؛ و ۴۰۴۹ سوئیت؛ ۱۸ رستوران و یک مرکز خرید با کانالهای آب، قایق و ملوانان آوازخوان به هتل افزوده گشت.«آدلسون» در یک سرمقاله والاستریت با عنوان «من دموکراتها را رها نکردم. آنها مرا تنها گذاشتند»، سه دلیل برای این که حزب سیاسی خود را تغییر داد ارائه میکند. اول به سیاست خارجی رجوع کرده، و به نظرسنجی موسسه گالوپ اشاره میکند که نشان میدهد جمهوریخواهها بیش از دموکراتها حامی اسرائیل هستند. دوم به آماری رجوع میکند که نشان میدهد جمهوریخواهها خیّرتر و نیکوکارتر از دموکراتها هستند. «آدلسون» در حمایت از این ادعا از گزارش «سوابق بشردوستی» استفاده میکند که در آن پس از بررسی دادههای مالیاتی IRS، نتیجهگیری شده که ایالتهایی که به جمهوریخواهان رأی دادهاند نسبت به ایالاتی که به دموکراتهای رأی دادهاند کمک بیشتری به نهادهای خیریه کردهاند. او چنین مینویسد، «مطمئنم پدر من، کسی که یک صندوق صدقات برای کمک به فقرا در خانهمان نگه میداشت [!]، از حقیقتی که در مورد دموکراتهای مدرن فاش شده دلخور میشد.» و این موضوع او را به سمت سومین دلیل خود (سیاست اقتصادی) برای رها کردن حزب دموکرات هدایت میکند. این قمارباز یهودی هم در سن ۸۷ سالگی آرزوی نابودی ایران را به گور برده و خوراک مار و مور خواهد شد...

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

ماهشهر - علی اکبر احمدی دشتی مدیرعامل پتروشیمی رازی واقع در منطقه ویژه پتروشیمی ماهشهر به اتهام تخلفات مالی بازداشت شد.به گزارش مهر، علی اکبر احمدی دشتی مدیرعامل پتروشیمی رازی به عنوان یکی از قدیمی ترین واحدهای شیمیایی کشور با اتهام تخلفات مالی بازداشت شد.احمدی دشتی از سال ۱۳۸۲ به عنوان پتروشیمی رازی ماهشهر منصوب شده است.گفته میشود تخلفات مالی و ارزی از جمله اتهامات مدیرعامل بازداشتی این پتروشیمی است.برخی منابع هم اعلام کردهاند که وثیقه تعیین شده برای این مدیر بازداشتی سنگین بوده و وی توان تأمین آن را نداشته است.پتروشیمی رازی یکی از قدیمی ترین پتروشیمیهای کشور است که در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی بندرماهشهر قرار دارد و آمونیاک، اوره و اسیدسولفوریک از جمله محصولات این شرکت قدیمی پتروشیمی است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

مجتبی ذوالنور
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس
برجام معاهدهای دوجانبه است که یکطرف آن ایران و طرف دیگر 1+5 بود که شامل کشورهای متعددی مانند چین، روسیه، آمریکا و اتحادیه اروپا میشود. تعهدات مختلف برای کشورهای حاضر در برجام مشخص شده و هر کدام نیز حقوقی بر عهده دارند، جمهوری اسلامی ایران تعهداتش را کامل اجرایی کرده است؛ 14 گزارش مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی تأکید دارد که ایران تمامی تعهداتش را عملیاتی کرده است. جمهوری اسلامی ایران باید از حقوق برجامی برخوردار شود، این مهم در حالی است که تأمین حقوق کشورمان، اجرای تعهدات از سوی طرفهای مقابل است که باید تحریمها را بردارد، نفت کشورمان فروخته شود و ارتباطات بانکی فراهم شود. طرفهای مقابل تعهداتش را اجرایی نکرده است، بر این اساس جمهوری اسلامی ایران حق دارد از اجرای تعهداتش استنکاف کند؛ اگر غربیها تعهداتشان را انجام ندهند یا ایران تعهدش را کم کند، میگویند خروج از برجام است یا برجام را قبول ندارند. اروپاییها اعلام نکردند برجام را قبول ندارند اما آمریکا عنوان کرد توافقنامه را قبول ندارد و از آن خارج شد. اروپاییها در برجام باقی ماندند و متعهد شدند یازده اقدام انجام دهند تا خلأ آمریکا را پر کنند اما هیچکدام از تعهداتشان را انجام ندادند و اعلام هم نکردند که از توافقنامه هستهای خارج شدهاند. بر این اساس جمهوری اسلامی ایران در مقابل اقدام اروپاییها، کاهش تعهداتش را در دستورکار قرار داد و بارها نیز اعلام کرد هرگاه اروپا سرعقل بیاید و به وظایفشان عمل کنند، کشورمان نیز با آنها همراه خواهد شد. در واقع باید اذعان کرد جمهوری اسلامی ایران کاهش تعهداتش را مشروط انجام داده اما غربیها تاکنون به صورت مطلق اقدامی انجام ندادهاند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

شورای اروپا با صدور بیانیه ای ضمن ابراز نگرانی از غنی سازی ۲۰ درصدی اورانیوم توسط ایران، گفت که از دیپلماسی فشرده برای احیای برجام حمایت می کند و این مسائل ناشی از خروج یکجانبه آمریکاست. به گزارش مهر، شورای اروپا با ابراز نگرانی از غنی سازی ۲۰ درصدی اورانیوم توسط ایران، اذعان کرد که این موارد ناشی از خروج یکجانبه آمریکا از برجام است. در بیانیه شورای اروپا آمده است: برجام عنصر کلیدی معماری جهان عدم اشاعه تسلیحات هستهای و دستاورد دیپلماسی چندجانبه است که به اتفاق آرا در قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت به تصویب رسید. این بیانیه بدون اشاره به تعلل اروپا در اجرای تعهدات خود در برجام میافزاید: تولید اورانیوم تا غنای ۲۰ درصد در فردو که از سوی آژانس بین المللی انرژی اتمی در ۴ ژانویه تائید شد، تحول جدی و مایه نگرانی عمیق است. در بیانیه مذکور آمده است: اقدام ایران همچنین با بندهای مشخص برجام درباره فردو همخوانی ندارد و بهصورت بالقوه اثرات اشاعهای حادی دارد. این بیانیه با ادعای اینکه اقدام ایران همچنین خطر تضعیف تلاشهایی را دارد که با هدف تقویت فرایند دیپلماتیک موجود انجام شده بودند، میافزاید: ما از ایران میخواهیم از تنشزایی بیشتر اجتناب کرده و بدون معطلی این مسیر را بازگردد. بیانیه مذکور آورده است: ما اذعان داریم که این مسائل ناشی از خروج یکجانبه آمریکا از برجام و بازگشت تحریمهاست. اتحادیه اروپا به تعهداتش ذیل برجام از جمله رفع تحریمها آنچنان که در برجام دیده شده پایبند بوده و علیرغم چالشهای جدی که برای برجام رخ داد، به تلاش برای حفظ این توافق ادامه داد. این بیانیه با اشاره به نشست وزرای امور خارجه کشورهای عضو برجام میافزاید: ما حمایت خود را از دیپلماسی فشرده با هدف تسهیل بازگشت آمریکا به برجام و همچنین بازگشت ایران به اجرای کامل برجام اعلام میکنیم.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

رئیس مجلس گفت: وقتی برجام باید هر تحریمی را به طور کامل بردارد و منتفی کند حال اگر چنین کاری را انجام ندهد پس دیگر چه فلسفه وجودیای میتواند داشته باشد؟ به گزارش «عصر ایرانیان»، رهبر انقلاب در سخنرانی تلویزیونی ۱۹ دی درباره گمانهزنیها و مباحث جاری در فضای سیاسی کشور پیرامون رفتار جمهوری اسلامی در قبال برجام و وظایف آمریکا در این باره، گفتند «ما هیچ اصراری نداریم، هیچ عجلهای نداریم که آمریکا به برجام برگردد؛ اصلاً مسئلهی ما این نیست که آمریکا به برجام برگردد یا برنگردد. آنچه مطالبهی منطقی ما و مطالبهی عقلانی ما است، رفع تحریمها است؛ این حقّ غصبشدهی ملّت ایران است.» این جملات مواضعی بود که رهبر انقلاب آن را به عنوان «سخن پایانی و قطعی» جمهوری اسلامی اعلام کردند. پایگاه اطلاعرسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیتالله خامنهای (KHAMENEI.IR) ذیل پرونده «حرف قطعی» موضع جمهوری اسلامی در زمینهی تحریمها و برجام را در گفتوگو با محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی بررسی میکند.
رهبر انقلاب رفع تحریمها از طرف آمریکاییها را مقدم بر هر چیزی دانستند و گفتند مسئلهی جمهوری اسلامی بازگشت یا عدم بازگشت آمریکا به برجام نیست بلکه آمریکاییها باید تحریمها را رفع کنند. تحلیل شما از این بیانات رهبر انقلاب چیست؟
درباره سخنان رهبر انقلاب که در ۱۹ دی بیان فرمودند و با توجه به سوابق این مباحث، از یک گام عقبتر به موضوع نگاه کنیم که ابعاد کار روشنتر باشد. یکی از جهشهای اصلی کشور ما بعد از انقلاب در حوزهی مسائل علمی و فناوری بود و ایشان بارها تأکید کردند که من تا نفس دارم پای توسعهی علمی و پیشرفت کشور ایستادهام. بعد از دوران دفاع مقدس فرصتی بود و ما امروز میبینیم که در همهی بخشها، در نانو، بیوتکنولوژی، بحث هستهای، حوزهی سلامت (مانند بحث اخیر در مورد واکسن) واقعا ما در میان ۱۰ کشور اول دنیا هستیم. دشمنان خارجی ما و در رأس آنها آمریکا و رژیم صهیونیستی از این پیشرفت علمی ما نگران بودند، البته در سایر مسیرهای پیشرفت علمی ما نمیتوانستند خیلی بهانهجویی کنند ولی در بخش انرژی هستهای بهانهجویی کردند. فشار آوردند، تحریم کردند و مُدام تهدید می کنند و... تا رسیدیم به موضوع برجام. برجام آمد چه کاری انجام دهد؟ برجام آمد تا اولا به تهمتهایی که رژیم صهیونیستی و آمریکا به ما می زدند پاسخ دهد و رفع ابهام کند از برنامه هستهای صلح آمیز ایران، و دوم اینکه تحریمهای ناحق، ناجوانمردانه و غیرانسانی و غیرقانونی که آمریکا وضع کرده را رفع کند. در حقیقت فلسفهی اصلی برجام رفع همه تحریمهایی بود که آنها ایجاد کرده بودند که عمدتا در سیستمهای نفتی و بانکی بود. البته ترامپ با یک امضا همهی توافقات را برهم زد که نشاندهندهی این است که آنها چطور قلدرمآبانه و خلاف قوانین بینالمللی رفتار میکنند و حتی تحریمهای بیشتری هم اعمال کردند. وقتی برجام باید هر تحریمی را به طور کامل بردارد و منتفی کند حال اگر چنین کاری را انجام ندهد پس دیگر چه فلسفهی وجودیای میتواند داشته باشد؟
با این رفتار آمریکاییها در واقع عملا فلسفه برجام تحقق پیدا نکرده است.
بله، حتی در زمان اوباما تحریمها برداشته نشد؛ مخصوصا در دستورات اجرایی. بعد هم ترامپ دستورات اجرایی صادر کرد و تحریمهای غیرهستهای و محدودیتهای شدید به بهانه های مختلف اعمال کرد که دارو و مواد غذایی را هم شامل شد.
ارزیابی شما نسبت به اینکه آمریکا بخواهد بدون رفع تحریمها به برجام برگردد چیست؟
اولین چیزی که باید شفاف شود این است که جمهوری اسلامی در چارچوب برجام به تعهدات خود عمل کرد، ولی آمریکا و کشورهای اروپایی به تعهدات خودشان عمل نکردند. در حقیقت آمریکا و اروپا نسبت به تعهد خود در برجام کوتاهی کردند. حتی در دورهای که اوباما و دموکراتها بودند که توافق هم کردند تا تحریمها را بردارند ولی در عمل چنین کاری انجام نشد. یعنی روی کاغذ و در بُعد حقوقی توافق شد ولی حتی در دولت اوباما در عمل هیچ توافقی صورت نگرفت. بنده خاطرم هست وقتی گفتند چرا تحریمها را برنداشتید، چرا مبادلات تجاری و بانکی شروع نمیشود، جان کری گفت ما مانع نیستیم و به عبارتی اعتراف کرد که تحریمها در عمل برداشته نشده است. این یعنی صرفا روی کاغذ و به صورت شکلی و با ظاهری حقوقی اتفاقی افتاده ولی نتیجه درپی نداشت. دوم اینکه تنها موضوع و صحبتی که در برجام داشتیم مسائل هستهای بود ولی آنها از همان ابتدای کار موضوعات دیگری مانند مسائل منطقه را مطالبه کردند.
رهبر انقلاب شرطی را گذاشتند مبنی بر این که لازمهی بازگشت آمریکا به برجام این است که تحریمها را بردارد؛ به نظر شما آمریکا و اروپا برای رفع تحریم چه گامهای مشخص و عملیای باید بردارند؟
برگشت آمریکا به برجام برای ما و ملت ما موضوعیت ندارد. چرا موضوعیت ندارد؟ چون برای ما فینفسه موضوع برجام رفع تحریم است. به هرحال آمریکا خود از برجام بیرون رفته و تحریم اضافه بر برجام به ملت ما تحمیل کرده و به تعهدات خود بر اساس موضوعاتی که در برجام بوده عمل نکرده است. اگر آمریکا به برجام بازگردد میخواهد چه کاری انجام دهد؟ اول اینکه آمریکا مکلف است تحریمهایی که با خروج از برجام وضع کرده است را لغو کرده و به تعهداتی که در برجام عمل نکرده بر اساس تعهداتِ برجام عمل کند. وقتی ما میگوییم لغو تحریمها به صورت عملی انجام شود منظور این است که ما به صورت روشن در حوزهی اقتصادی به صورت عادی و روان کارمان را انجام دهیم، نفتمان را صادر کنیم، و سایر صادرات و واردات را انجام دهیم. سیستم بانکی بتواند به طور معمول کار خود را انجام دهد، داراییها و نقدینگیهایی که ما در کشورهای مختلف داریم که فعلا امکان جابجایی آن را نداریم آزاد بشوند. این اقدامات باید به صورت عملی اتفاق بیفتد و ملت، مردم و سیستم اقتصادی ما این را در عمل ببینند ولی اگر آنها بخواهند باز هم روی کاغذ بیاورند که ما تحریمها را لغو کردیم ولی این اتفاق در عمل نیفتد، این مد نظر ما نیست. این موانع را آمریکاییها ایجاد کردهاند و باید خودشان این مانع را برطرف کنند که این کار انجام شود و این خواستهی روشنی است. وقتی میگوییم رفع تحریمها به صورت عملی اتفاق بیفتد اینگونه است وگرنه در دورهی اوباما و جان کری دیدیم که امضا شد، ما به تعهد خود عمل کردیم و آنها هم روی کاغذ به تعهد خودشان عمل کردند ولی ما حتی نمیتوانستیم دارو وارد کنیم.
در بحث تعهد در مقابل تعهد، مجلس و دولت یک اقدامی را شروع کردهاند تا ناظر به عملکردی که طرف غربی داشته بعضی از تعهدات جمهوری اسلامی را لغو کنند و غنیسازی ۲۰ درصد هم کلید زده شد. به نظر شما این بار بر اساس تجربهای که از ماجرای برجام به دست آمد میشود از این اهرمهای قدرت استفاده کرد؟
بحث ۲۰ درصد در چارچوب طرح راهبردیِ رفع تحریم بود که در مجلس به عنوان قانون تصویب و ابلاغ شد و الان در آن چارچوب این بحثها مطرح میشود. چرا این اتفاق افتاد؟ روشن است، بنا بود هر دو طرف متناظرِ هم به تعهداتشان عمل کنند، ما به همهی تعهدات خود عمل کردیم، اما آنها نه تنها به تعهدات خود عمل نکردند بلکه توقعات و درخواستهای بیشتر مانند بحث موشکی، بحث منطقه را هم از ما مطالبه کردند. اگر کمی با ظرافت به این موضوع نگاه کنیم میبینیم آنها در برجام از روز اول به دنبال این نبودند که به تعهدات خود در بحث هستهای عمل کنند؛ در حقیقت آنها در برجام هم صداقت نشان ندادند. اینکه ما میگوییم رفتار آمریکاییها صداقت نداشت مربوط به همین بود، در واقع آمریکا تلاش کرد خواستههای خودش را دنبال کند. ما به دنبال رفع تحریم بودیم آنها به دنبال خواستهای غیر از این بحث بودند. آنها گفتند جلوی کار هستهای را گرفتیم حال یک گام جلوتر بگذاریم و جلوی تحرکات ایران در قدرت منطقهای شدنش را بگیریم که آمریکا بتواند امنیت اسرائیل را برقرار کند، هژمونی خودش را بگذارد و بهتر بتواند منطقه را چپاول کند. همان طور که رهبر انقلاب فرمودند هدف آنها دامن زدن به موضوعاتی مانند اختلافانگیزی در امت اسلامی مانند ایجاد داعش بود و از همه زشتتر و بدتر اینکه بخواهند در قدرت دفاعی ما را خلع سلاح کند. کدام کشور، کدام ملت و کدام جامعه میپذیرد که توان دفاعی خود را معامله کند؟ آیا کسی میتواند عزت، قدرت دفاعی و حیثیت خودش را معامله کند؟ اینها خواستهی آمریکایی بود. وقتی به اساس برجام نگاه میکنیم چنین چیزهایی وجود دارد. بر این اساس ما در مجلس معتقد بودیم حال که آنها به تعهداتشان پایبند نبودند ما هم باید به تعهدات خودمان عمل نکنیم و گام به گام برگردیم و این کارها را انجام دهیم.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
-
دست مجلس بر گلوی رانتخواران فولاد
-
بدون «رفع تحریم» فلسفه اصلی برجام تحقق پیدا نکرد
-
واکسنهای mRNA میتواند عوارض جبرانناپذیری بهجای بگذارد
-
فیسبوک صفحه پرس تیوی را حذف کرد
-
«شلدون آدلسون» هم آرزوی بمباران و نابودی ایران را به گور بُرد
-
مدیرعامل پتروشیمی رازی بازداشت شد
-
برجام تحقق همه چیز در مقابل هیچ نیست
-
از دیپلماسی برای احیای برجام حمایت می کنیم
-
بدون «رفع تحریم» فلسفه اصلی برجام تحقق پیدا نکرد