اقدامات نظارتی و جلوگیری از افزایش هیجانی قیمت‌ها در آستانه شب یلدا
سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان، با ارسال بخشنامه‌ای به مدیران کل صنعت، معدن و تجارت استان‌ها، بر اجرای جدی اقدامات نظارتی ویژه «شب یلدا» تأکید کرد.به گزارش عصرایرانیان به نقل از سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان ، محمدابراهیم امینیان، مدیر کل حوزه مدیر عامل و هماهنگی امور استان های این سازمان گفت: پیرو تاکیدات قبلی این سازمان و «دستور معاون اول رئیس‌جمهور» طی بخشنامه به مدیران صمت استان ها برخورد قاطع با فروشندگان متخلف در آستانه شب یلدا را درخواست کرد.مدیر کل حوزه مدیر عامل و هماهنگی امور استان ها سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان عنوان داشت: طی ابلاغ دستور معاون اول رییس جمهور به نهادهای نظارتی از جمله سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان، اتاق اصناف و تعزیرات حکومتی جهت برخورد قاطع با فروشندگانی که رعایت شرایط و ضوابط را نمی‌کنند، طرح تشدید اقدامات نظارتی ویژه در چارچوب «کارگروه اقدام مشترک» و با هدف حفظ آرامش بازار، صیانت از حقوق مصرف‌کنندگان و جلوگیری از افزایش هیجانی قیمت‌ها در آستانه شب یلدا اجرا خواهد شد.امینیان اظهار کرد: کالاهای اساسی مورد توجه این نظارت‌ها شامل انواع آجیل، میوه و شیرینی است و این نظارت ها با طرح‌های تشدید نظارت وزارت جهاد کشاورزی از ۲۲ آذر و نیز «نمایشگاه به وسعت ایران» اتاق اصناف ایران از ۲۵ آذر همراه شده است.وی تاکید کرد: مدیران کل استان‌ها موظفند گزارش تصمیمات و اقدامات اجرایی خود را حداکثر تا سوم دیماه به معاونت بازرسی و نظارت بر خدمات سازمان حمایت ارسال کنند.

۲۵۲ هزار تن هندوانه پاییزه برای شب یلدا
مدیرکل دفتر امور سبزی‌ها و گیاهان جالیزی وزارت جهادکشاورزی گفت: امسال تولید ۲۵۲ هزار تن هندوانه پاییزه داریم و تولید بهاره این محصول نیز در برخی استان‌ها آغاز شده و اکنون در حال تهیه برنامه تولید تابستانه و ابلاغ آن به استان‌ها هستیم.به گزارش صداوسیما، محمدفرید سپری با بیان این که عمده تولید هندوانه پاییزه مربوط به استان هرمزگان است، افزود: هرساله این محصول در پاییز و زمستان با استفاده از آب سبز و روش‌های سنتی در استان‌هایی، چون هرمزگان، خوزستان، ایلام، بوشهر و فارس کشت و به بازار‌های داخلی و خارجی عرضه می‌شود.وی از تولید بالغ بر ۳ میلیون و ۴۶۱ هزار تن هندوانه در سطحی حدود ۸۳ هزار و ۶۰۰ هکتار در سال زراعی گذشته خبر داد که از این میزان ۲۸۵ هزار تن مربوط به کشت پاییزه بود و در ایام یلدا به بازار عرضه شد.سپری صادرات هندوانه تا پایان مهرماه ۱۴۰۴ را ۵۱۰ هزار تن با ارزش صادراتی ۱۵۰ میلیون دلار اعلام کرد که نسبت به مدت مشابه در سال ۱۴۰۳ با ۵۷۰ هزار تن و ارزش صادراتی ۱۳۹ میلیون دلار، حدود ۱۱ درصد کاهش وزنی و ۸ درصد افزایش ارزش را نشان می‌دهد.وی گفت: در سال ۱۴۰۳ در مجموع ۷۳۲ هزار تن هندوانه به ارزش ۱۹۲ میلیون دلار صادر شده بود که این میزان در سال ۱۴۰۲ برابر ۷۷۶ هزارتن با ارزش صادراتی ۱۷۰ میلیون دلار بود؛ بنابراین در سال گذشته نیز صادرات هندوانه از نظر وزنی کاهش و از نظر ارزآوری ۱۳ درصد افزایش داشت.مدیرکل دفتر امور سبزی‌ها و گیاهان جالیزی وزارت جهادکشاورزی افزود: در سال زراعی جاری قرار است هزار و ۷۶۶ تن هندوانه در سطح ۴۷ هزارو ۵۷۰ هکتار در سه فصل پاییزه، زمستانه و بهاره تولید شود، سهم کشت پاییزه این محصول را ۲۵۲ هزار تن هندوانه در سطح ۶ هزارو ۶۰۰ هکتار دانست که اکنون در حال عرضه به بازار است.وی با بیان این که کشت تولید زمستانه هندوانه روبه اتمام بوده و تولید بهاره آن در برخی مناطق کشور آغاز شده است، افزود: برنامه کشت برای تولید تابستانه نیز در دست تهیه و ابلاغ به استان‌ها است.

قیمت میوه در شب یلدا تغییری ندارد
رئیس اتحادیه بارفروشان گفت: با توجه به افزایش عرضه انار و هندوانه به عنوان ۲ قلم اصلی میوه شب یلدا پیش بینی می‌شود که قیمت تغییری نداشته باشد. به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، اکبر یاوری رئیس اتحادیه بارفروشان میدان مرکزی با بیان اینکه مشکلی در عرضه هندوانه و انار شب یلدا نداریم، گفت: میوه شب یلدا اعم از هندوانه و انار به میزان کافی در میادین موجود است، اما قیمت نسبت به سال قبل افزایشی است.وی قیمت هرکیلو انار در میدان را ۶۰ تا ۲۰۰ هزارتومان اعلام کرد و افزود: نرخ کنونی هرکیلو خرمالو کرج ۷۰ تا ۱۰۰ هزارتومان، خرمالو شمال ۵۰ تا ۶۰ هزارتومان، خرمالو کن ۱۰۰ هزارتومان، هندوانه سیاه مرغوب ۳۲ تا ۳۵ هزارتومان، هندوانه سبز ۱۵ تا ۲۵ هزارتومان، ازگیل ۸۰ تا ۱۴۰ هزارتومان، نارنگی ۶۰ تا ۸۵ هزارتومان، کیوی ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزارتومان، پرتقال شمال ۴۰ تا ۵۵ هزارتومان، پرتقال جنوب ۱۰۰ تا ۱۲۰ هزارتومان، خیار ۴۵ تا ۵۰ هزارتومان، لیموشیرین ۱۳۰ تا ۱۴۰ هزارتومان، موز اکوادور ۱۲۰ تا ۱۲۵ هزارتومان، موز فیلیپین ۱۰۰ تا ۱۱۰ هزا رتومان، موز هندی ۸۰ تا ۹۰ هزارتومان و موز پاکستان ۷۰ هزارتومان است.یاوری از کاهش التهابات قیمت گوجه فرنگی در بازار خبر داد و گفت: نرخ هرکیلو گوجه فرنگی از ۶۰ هزارتومان به ۱۷ تا ۲۵ هزارتومان با عرضه گوجه فرنگی از بوشهر کاهش یافته است.رئیس اتحادیه بارفروشان با اشاره به افزایش عرضه میوه در آستانه شب یلدا گفت: در روزهای عادی ۱۵ تا ۱۶ هزارتن عرضه میوه و صیفی و فرنگی جات داشتیم که اکنون به ۲۰ تا ۲۲ هزارتن رسیده است که بدلیل افزایش عرضه نوسانی در بازار نخواهیم داشت.

مقالات مرتبط

گاز؛ سوخت ارزان یا خوراک از دست‌ رفته؟

در حالی که گاز طبیعی می‌تواند موتور خلق ارزش افزوده در صنایع…

30 دسامبر 2025

تعیین حداقل مزد کارگران ظاهری ساده اما موضوعی پیچیده است

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: تعیین حداقل دستمزد جامعه کارگری…

30 دسامبر 2025

هشدار کارشناسان درباره «شوک تورمی 1400همتی» بودجه 1405

بررسی‌ها نشان می‌دهد یکی از خطرناک‌ترین بخش‌های لایحه بودجه 1405 تغییرات گسترده…

30 دسامبر 2025

دیدگاهتان را بنویسید