۶ قطار چینی در راه ایران هستند
مدیر کل بازرگانی خارجی راه آهن گفت: حجم مبادلات بالقوه چین و اروپا بیش از ۳۰۰ میلیون تن در سال است و این در حالی است که سال گذشته فقط ۶۰ میلیون تن آن به صورت ریلی جابه‌جا شد.به گزارش ایسنا، شهریار نقی زاده با بیان اینکه کشور ایران محل تلاقی کریدورهای مهم منطقه‌ای از جمله کریدور شرق به غرب از چین به اروپا و شمال به جنوب از روسیه به شبه قاره هند قرار گرفته است، گفت: ظرفیت محمولاتی که از کشور چین به اروپا و بالعکس وجود دارد بالغ بر ۳۰۰ میلیون تن سالانه است ولی سال گذشته فقط ۶۰ میلیون تن آن به صورت ریلی جابه جا شد.وی افزود: افزایش جابه‌جایی بار با قطار نیازمند این است که اقدامات ویژه و بسیج همگانی با متولیان امر ایجاد شود تا برداشت مناسبی از این سبد جابه جایی کالا داشته باشیم.مدیر کل بازرگانی خارجی راه آهن تصریح کرد: خوشبختانه توانستیم در دو شاخص مهم تعیین کننده مد حمل و نقلی یعنی تعرفه یکسان کالاها و تعهد زمانی عبور کالا به هماهنگی با سایر کشورها برسیم و کشورها متعهد شدند که در سریعترین زمان ممکن کالاها را از کشور خودشان عبور دهند .وی که در یک برنامه تلویزیونی صحبت می‌کرد، افزود: سه نشستی که از ابتدای سال برگزار شد منتج به این شد که امروز ۴۴امین قطار در حال ورود به کشور و حدود شش قطار از کشور چین به سمت ایران در حال حرکت است که طی هفته‌های آینده به کشور وارد می شود.نقی زاده در پایان گفت: این ۵۰ قطار در مقایسه با آمار صفر سال‌های گذشته یک دستاورد بی نظیری است و این روند رو به رشد در حال تداوم است.

کمبود روغن خام در کشور ناشی
از عدم پرداخت به موقع ارز است
دبیر انجمن صنایع روغن نباتی ایران گفت: کمبود روغن خام ناشی از تأخیر بی سابقه در پرداخت مطالبات ارزی کارخانجات روغن نباتی است.به گزارش عصرایرانیان به نقل از انجمن صنفی صنایع روغن نباتی ایران، علیرضا شریفی روز یکشنبه درباره کمبود روغن در بازار اظهار داشت: تولید ماه گذشته روغن نباتی کمتر از ۱۳۰ هزار تن بود که نسبت به دوره مشابه سال قبل (آذرماه ۱۴۰۳) ۱۰ درصد، نسبت به ماه گذشته ۲۶ درصد و نسبت به مهرماه ۴۳ درصد کاهش را نشان می دهد ضمن اینکه تولید آبان ماه نیز نسبت به ماه گذشته ۲۳ درصد کاهش یافته بود.دبیر انجمن صنایع روغن نباتی ایران اظهارداشت: مطالبات ارزی واردکنندگان روغن خام از جمله کارخانجات روغن‌ نباتی از یک میلیارد دلار فراتر رفته است که با توجه به ظرفیت و توان این کارخانجات در تامین سرمایه در گردش ارزی، اعتبار نزد فروشندگان خارجی و استقراض ارزی، غیرقابل تصور است.به گفته شریفی، وزارت جهاد کشاورزی جانب عدالت و انصاف را در تخصیص ارز رعایت نکرده زیرا در ۹ ماهه امسال فقط ۴۰ درصد واردات روغن‌خام سال جاری را تخصیص ارز داده در حالی که این نسبت در مورد دیگر بخش ها به مراتب بیشتر و حتی بالای ۸۰ درصد است.وی افزود: به دلیل کمبود روغن خام کارخانه های روغن نباتی یا تعطیل شده اند یا در آستانه تعطیلی قرار دارند.

۶۰ هزارتن حبوبات برای
فصل زمستان ثبت سفارش شد
دبیر انجمن حبوبات گفت: تسریع در واردات حبوبات و تنظیم بازار نیازمند ضرورت هرچه سریع‌تر پرداخت ارز است.به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، سیدعبدی افتخاری دبیر انجمن حبوبات با بیان اینکه ثبت سفارش حبوبات به پایان رسیده است، گفت: ثبت سفارش حبوبات برای فصل زمستان انجام شده که امیدواریم طی پروسه یک تا ۲ ماه آینده کالاها وارد شود.به گفته وی، حدود ۶۰ هزارتن ثبت سفارش برای فصل زمستان انجام شد که نسبت به سال گذشته ثبت سفارش ها رشد داشته است.عبدی افتخاری ادامه داد: بنابر آمار سال گذشته ۱۷۰ تا ۱۸۰ هزارتن واردات داشتیم که با حجم گسترده ثبت سفارش، امسال میزان واردات بیشتر خواهد بود. اما نکته حائز اهمیت اینجاست که به رغم واردات ثبت سفارش های فصل تابستان و عرضه به بازار و گذشت بیش از ۱۷۰ روز از این موضوع، اما هنوز بخش اعظم ارز خود را دریافت نکردند که استمرار این روند، واردات کالا را دچار مشکل می کند چراکه تجار منابعی در اختیار دارند که با آن امر تجارت را انجام می دهند.دبیر انجمن حبوبات با اشاره به راهکار ثبات بازار بیان کرد: اگر تجار کالا را در کوتاه ترین زمان ممکن وارد بازار کنند و مسئولان وزارت جهاد و بانک مرکزی به تعهدات خود خود عمل کنند، شاهد ثبات بازار خواهیم بود که متاسفانه با گذشت بیش از ۱۷۵ روز، تجار ارز کالای وارداتی را دریافت نکردند.وی با بیان اینکه ۶۰ تا ۶۵ درصد حبوبات تولید داخل است، افزود: بنابر آمار ۳۰ تا ۳۵ درصد حبوبات برمبنای تولید داخل وارداتی است که شرایط خشکسالی تا حدی بر تولید اثر گذار بوده است.این مقام مسئول ادامه داد: در حال حاضر تجار با مشکل تخصیص ارز روبرو هستند که به رغم پیگیری های مکرر، بانک مرکزی اذعان می کند که وزارت جهاد باید نظر دستگاهی بگذارد و از طرفی وزارت جهاد می گوید که اولویت ها را اعلام نمی کند و در نتیجه تجار بلاتکلیف هستند، بنابراین نیاز است که وزارت جهاد با بانک مرکزی در کوتاه ترین زمان به تصمیم واحدی برسند و ارزهای معوق را پرداخت کنند تا برای ماه مبارک رمضان و سال نو، شاهد فراوانی کالا و ثبات قیمت باشیم.

مقالات مرتبط

گاز؛ سوخت ارزان یا خوراک از دست‌ رفته؟

در حالی که گاز طبیعی می‌تواند موتور خلق ارزش افزوده در صنایع…

30 دسامبر 2025

تعیین حداقل مزد کارگران ظاهری ساده اما موضوعی پیچیده است

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: تعیین حداقل دستمزد جامعه کارگری…

30 دسامبر 2025

هشدار کارشناسان درباره «شوک تورمی 1400همتی» بودجه 1405

بررسی‌ها نشان می‌دهد یکی از خطرناک‌ترین بخش‌های لایحه بودجه 1405 تغییرات گسترده…

30 دسامبر 2025

دیدگاهتان را بنویسید