رویای بچگی ام تولید بود

دکتر مریم دارایی (متولد ۱۳۶۵، سمنان) بنیانگذار شرکت نانو ترکیب سمن دارا است. این شرکت با تولید محصولات مهم مبتنی بر فناوری نانو، به خودکفایی در صنایع مختلف کشور که پیش از این غالباً وارداتی بودند، کمک کرده است. تاکنون بیش از ۵ محصول از این شرکت موفق به دریافت گواهی دانش‌بنیان شده‌اند.

در این مطلب به ابعادی از مسیر زندگی او می‌پردازیم:

او در خانواده‌ای منظم و در عین حال پرتحرک رشد کرد و مادرش به عنوان فردی تحصیل‌کرده، اهل مطالعه، و فعال در حوزه‌های اجتماعی و حرفه‌ای مانند آرایشگری، خیاطی و روابط عمومی، الگویی مؤثر برای او بود. همین زمینه، سبب شکل‌گیری شخصیتی منظم، پیگیر و علاقه‌مند به یادگیری در وی شد.
به دلایلی همچون نزدیکی به خانواده و احترام به پدر، در زادگاهش سمنان ماند و مهندسی شیمی را انتخاب کرد. اگرچه رتبه کنکور او ۵۰۰۰ بود، اما هرگز هدفش صرفاً نمره‌گیری نبود؛ بلکه عمق بخشیدن به فهم و تسلط واقعی بر مباحث درسی اولویت او بود. همین انگیزه باعث شد در مقطع کارشناسی، تمامی منابع تخصصی را به زبان انگلیسی و به شکل خودآموز مطالعه کند؛ رویکردی جسورانه در شرایطی که در سمنان آن زمان، دسترسی به کلاس زبان به‌سادگی میسر نبود.
ورزش بخش جدایی‌ناپذیر زندگی روزمره او بود. او همزمان والیبال، بدنسازی و بسکتبال را دنبال می‌کرد و تقریباً روزانه سه ساعت به تمرینات ورزشی می‌پرداخت. این تعادل میان فعالیت فکری و جسمی، به او انضباط و پایداری لازم برای گذراندن مراحل سخت زندگی را می‌داد.
در ترم آخر کارشناسی ازدواج کرد. همسرش فردی مذهبی، معتقد و شاغل در وزارت نیرو بود. پس از ازدواج، او تحصیل در مقطع دکتری را در دانشگاه فردوسی مشهد آغاز کرد و با وجود سختی‌های مسیر، آن را با موفقیت به پایان رساند. در همین دوران، صاحب دو فرزند شد و توانست با همان نظم و انضباطی که از کودکی آموخته بود، بین نقش‌های خانوادگی، تحصیلی و حرفه‌ای تعادل برقرار کند.
پس از فارغ‌التحصیلی، در پژوهشگاه صنعت نفت مشغول به کار شد. با این حال، فعالیت‌های او محدود به پژوهش نبود؛ او همزمان مربی‌گری تیم والیبال پژوهشگاه، تألیف کتاب «کاتالیست»، نوشتن ۱۲ مقاله علمی به زبان‌های فارسی و انگلیسی، و تدریس در دانشگاه‌هایی مانند گرمسار و تهران را پیش برد. ورود او به پارک علم و فناوری سمنان نیز گامی در جهت توسعه فعالیت‌های نوآورانه بود. در پس‌زمینه ذهنش، اما همیشه رویای تأسیس کارخانه و تبدیل ایده‌هایش به کسب‌وکار وجود داشت و همواره در حال خلق و پرورش چنان ایده‌هایی بود.
با گسترش خط تولید، محصولات شرکت وارد صنایع جدیدی مانند خمیردندان و پتروشیمی شد. از طریق مهندسی معکوس، پودر سیلیکا برای استفاده در شرکت‌هایی مانند ایران‌تایر تولید شد. همزمانی راه‌اندازی یک واحد تولیدی جدید ایران‌تایر در سمنان با توانایی شرکت، موجب همکاری موفق شد.
برای جلب اعتماد مشتریان، ابتدا نمونه محصول به صورت رایگان (مثلاً ۵۰۰ کیلو در اولین همکاری) در اختیار شرکت‌ها قرار می‌گرفت و پس از دریافت تأییدیه، فروش آغاز می‌شد. این روش نتیجه‌بخش بود. شرکت در حال حاضر ۴ نیروی بیمه‌شده دارد و سه محصول در حوزه‌های رنگ، روغن و کشاورزی را به فروش رسانده و پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال به سوددهی برسد.
آرمان او تربیت فرزندانی مذهبی و تبدیل شدن به یک بانوی تأثیرگذار و موفق در استان سمنان است. سخنان رهبری دربارهٔ “الگوی سوم” برایش بسیار الهام‌بخش است. او می‌خواهد ثابت کند که می‌توان ضمن حفظ چارچوب های اسلامی، کارآفرین بود و در جامعه فعال و مؤثر ظاهر شد.
پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان از او به عنوان تنها زنی یاد می‌کند که ثابت کرده یک مادر نیز می‌تواند کار را با پشتکار تا انتها پیش ببرد و به موفقیت برساند.

مقالات مرتبط

از رنه نیکول آمریکایی تا زینب دارابی ایرانی

زینب دارابی ، نام جدیدی است که به فهرست زنان آسیب دیده…

9 بهمن 1404

حاشیه به جای متن

مشغولیت دولت به موتور سواری بانوان در اوج گرانی خودرو، ارز و…

انتقام یعنی برخورد با تمام زنجیره جنایت

نگاهی به اظهارات سخنگوی دولت که خلاف رویه جاری حتی در کشورهای…

دیدگاهتان را بنویسید