پیام همدردی

پیگیری مجدانۀ نهادهای مرتبط و پیام شخصیت‌های کشوری و استانی در خصوص مرحوم احمد بالدی، جوان اهوازی:

در روز ۱۲ آبان ۱۴۰۴، خبری تلخ و تکان‌دهنده در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد که جامعه خوزستان و بسیاری از مردم ایران را در شوک و اندوه فرو برد. احمد بالدی، جوان ۲۳ ساله اهوازی، در اعتراض به اقدام اجرائیات شهرداری اهواز برای تخلیه رستوران خانوادگی‌شان در پارک زیتون اهواز، دست به خودسوزی زد. با وجود تلاش تیم‌های پزشکی، او بر اثر ۷۰ درصد سوختگی جان خود را از دست داد.
در پی این اقدام، دستگاه قضایی به سرعت وارد عمل شد و در گام نخست، شهردار منطقه ۳ اهواز و مسئول اجرائیات آن منطقه بازداشت شدند. این اقدام، نشانه‌ای از عزم جدی برای برخورد با هرگونه تخلف اداری و بی‌قانونی بود.
معاون خدمات شهری، معاون شهردار منطقه ۳ و مسئول اجرائیات شهرداری اهواز از سمت خود برکنار شدند.
پیام‌ها و واکنش‌های رسمی
حادثه احمد بالدی موجی از واکنش‌ها را در سطح استان و کشور به همراه داشت.
پزشکیان پیش از ظهر امروز سه‌شنبه ۲۰ آبان ۱۴۰۴، در پی درگذشت احمد بالدی جوان اهوازی که در هفته گذشته، اقدام به خودسوزی کرده بود، با صدور دستوری خطاب به وزیر کشور، از وی خواست پیام تسلیت و ابراز همدردی وی را به خانواده او ابلاغ کند.
رئیس جمهور همچنین از وزیر کشور خواست که به فوریت کمیته ویژه‌ای برای بررسی دقیق ابعاد این ماجرا و نیز پیگیری تسریع در برخورد قاطع با خاطیان در این رخداد تلخ و جلوگیری از تکرار احتمالی رخداد‌های مشابه تشکیل و اقدامات لازم برای دلجویی از خانواده بالدی و کمک به تسکین آلام آنان صورت گیرد.شهرداری باید با تدوین برنامه زمان‌بندی شده و رویکردی نرم، ساماندهی مشاغل خیابانی را پیش برده و کرامت، رفاه و امنیت شهروندان را در اولویت قرار دهد.
آیت‌الله سید محمدعلی موسوی شامگاه سه‌شنبه در واکنش به حادثه تلخ خودسوزی جوان اهوازی که اخیراً جان خود را از دست داده است، گفت: بسیار متأسف و متأثرم از وقوع این حادثه ناگوار؛ این اتفاق برای همه ما دردآور بود. من با عشیره محترم بالدی و سایر اقوام عرب خوزستان همدرد و همراه هستم. هرچه بر آنان می‌رود، بر ما نیز وارد می‌شود.
آیت‌الله موسوی جزایری در ادامه خواستار برخورد قانونی با خاطیان شد و با اشاره به سخنان رئیس‌جمهور در این‌باره اظهار کرد: همان‌طور که رئیس‌جمهور تأکید کردند، افراد متخلف باید مجازات شوند. این اقدام هم برای التیام دل خانواده داغ‌دیده ضروری است و هم برای حفظ عدالت و آرامش جامعه.
آیت‌الله عباس کعبی، نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری، در پیامی با ابراز تأسف عمیق از این واقعه، تأکید کرد:
« هرگونه قصور یا تخلف احتمالی باید با قاطعیت بررسی و با خاطیان برخورد شود.»
وی همچنین از مردم خواست با حفظ آرامش و هوشیاری، اجازه ندهند دشمنان از درد مردم برای ایجاد ناآرامی سوءاستفاده کنند.
سید محمدرضا موالی‌زاده، استاندار خوزستان، در پیام تسلیتی، این حادثه را اندوهی بزرگ برای مردم خوزستان دانست و گفت:
«به دستور صریح رئیس‌جمهور، همه ظرفیت‌های حقوقی و نظارتی برای بررسی بی‌طرفانه ماجرا به کار گرفته شده و نتیجه با شفافیت کامل اعلام خواهد شد.»
او همچنین در دیدار با خانواده بالدی، از پایبندی این خانواده به ارزش‌های نظام جمهوری اسلامی سخن گفت و تأکید کرد که «خواسته‌های خانواده تحقق یافته و مسیر قانونی تحویل پیکر و برگزاری مراسم با همکاری کامل مسئولان در حال انجام است».
نمایندگان مجلس نیز نسبت به این حادثه واکنش نشان دادند.
سید محسن موسوی‌زاده، نماینده مردم اهواز، حمیدیه، باوی و کارون در مجلس شورای اسلامی، در پیام خود ضمن تسلیت به خانواده داغدار، گفت:
«ضروری است ابعاد این حادثه با جدیت، دقت و بی‌طرفی بررسی شود تا با مقصران احتمالی برخورد قانونی صورت گیرد و دل‌های داغدار اندکی آرام گیرد.»
نتیجه و رویکرد نهایی نظام
این حادثه تلخ، با واکنش فوری نهادهای نظارتی، قضایی و اجرایی کشور مواجه شد و بار دیگر نشان داد که جمهوری اسلامی ایران با همت و قاطعیت کامل در برابر هرگونه اقدام سرخود یا تخلف اداری که جان و حقوق مردم را تهدید کند، بی‌تفاوت نخواهد بود.
نظام با برخورد فوری با مسئولان مقصر در شهرداری اهواز، بر این اصل تأکید کرد که هیچ خطا یا بی‌توجهی در برابر حقوق شهروندان قابل چشم‌پوشی نیست و امنیت و کرامت مردم در اولویت است.

طراحان خلاقی و فرهنگ پیشرو در زبان فارسی ایجاد کرد. در این صورت می توان امید داشت که تمام و دشواری موجود در ارائه راهکارها و شرایط سخت تایپ به پایان رسد.
مقالات مرتبط

الزام دولت به ارائه برنامه جامع توسعه دریامحور ظرف دو هفته

در حالی‌که طبق قانون برنامه پنج‌ساله هفتم توسعه، رشد اقتصاد دریامحور اهمیتی…

21 آبان 1404

دولت چه‌طور از برنامه هفتم پیشرفت فاصله گرفت؟

از افت شاخص‌های کلان تا قفل‌شدن اصلاحات در صندوق‌های بازنشستگی: دولت چهاردهم…

جلیلی: اقدام مجلس در نظارت زودهنگام را «رویکردی تازه و ارزشمند» است

تقدیر جلیلی از اقدام مجلس در بررسی اجرای برنامه هفتم: در روزهای…

21 آبان 1404

دیدگاهتان را بنویسید