برنامه اصلاحی بانک مرکزی درباره 5 بانک ناتراز اعلام شد
معاون تنظیم‌گری و نظارت بانک مرکزی اعلام کرد: بانک مرکزی طی سه سال گذشته برنامه های مشخص و اساسی در مورد بانک های ناتراز اجرا کرده است. بر این اساس، آمار بانک های ناتراز از 14 بانک به 5 بانک ناتراز کاهش یافته است. محمدپور تاکید کرد: اولویت بانک مرکزی اصلاح بانک ناتراز است. در مورد بانک سپه که قدیمی ترین و بزرگ ترین بانک از منظر شعب است و خدمات گسترده ای به عموم مردم کشور ارائه می دهد و بسیاری از صنایع نیز تسهیلات خود را از آن دریافت کرده‌اند برای بانک مرکزی بسیار مهم است و اصلاح آن بخوبی پیش می‌رود.معاون تنظیم گری و نظارت بانک مرکزی تاکید کرد: با همراهی هیئت مدیره بانک سپه ، وزارت اقتصاد و سازمان برنامه و بودجه برنامه اصلاحی بانک سپه در دستور کار هیات عالی بانک مرکزی است و ما معتقد هستیم با اجرای برنامه اصلاحی، این بانک بزرگ از ناترازی خارج خواهد شد.وی در خصوص دیگر بانک های ناتراز گفت: سایر بانک ها نیز در مسیر اصلاح قرار دارند. بانک دی بعد از چندین سال افزایش اضافه برداشت، چندین ماه متوالی دارای اضافه برداشت صفر است. مطالبات معوق این بانک 5 الی 6 درصد کم شده است و با تمرکز بر درآمدهای غیر مشاع و ادامه روند اصلاحی معتقدیم که بانک دی هم به زودی در جرگه بانک های تراز خواهد بود.معاون تنظیم گری و نظارت بانک مرکزی افزود: برای بانک سرمایه نیز با همکاری وزارت آموزش و پرورش برنامه مفصل اصلاحی تدوین شده است.

کاهش 4 میلیارد دلاری تخصیص ارز ترجیحی در دو سال
بررسی داده‌های رسمی نشان می‌دهد تخصیص ارز ترجیحی برای واردات کالاهای اساسی، نهاده‌های دامی و دارو از16 میلیارد دلار در سال 1402 به حدود12 میلیارد دلار در پیش‌بینی سال 1404 کاهش یافته است؛ روندی که موجب افزایش محسوس قیمت اقلام حیاتی و دارو شده است. بررسی داده‌های رسمی نشان می‌دهد که از سال 1402 تاکنون، روند تخصیص ارز ترجیحی برای واردات کالاهای اساسی، نهاده‌های دامی و دارو به‌صورت مستمر کاهش یافته است؛ موضوعی که تأثیر مستقیم بر قیمت اقلام ضروری سبد خانوار و هزینه‌های درمانی مردم گذاشته است.بر این اساس، در فاصله دو سال، تخصیص ارز ترجیحی برای واردات کالاهای اساسی و دارو در مجموع بیش از 4 میلیارد دلار کاهش یافته است. طبق اعلام منابع رسمی، مجموعاً 28 هزار و 500 میلیارد تومان ارز برای واردات نهاده‌های دامی و دارو تأمین شده است که نسبت به سال قبل کاهش قابل توجهی را نشان می‌دهد.در حالی که برخی کارشناسان، تخصیص ارز ترجیحی را اقدامی ناکارآمد می‌دانستند، آمارهای میدانی و اظهارات مسئولان حوزه‌های مختلف، از تأثیرات ملموس حذف این سیاست بر بازارها حکایت دارد.دبیر ستاد ملی جمعیت در این باره اظهار داشت: حذف ارز ترجیحی پوشک یکی از عواملی بود که موجب شد در سال گذشته قیمت این کالا سه بار افزایش یابد.»

رشد 33 هزار واحدی شاخص کل بورس در آخرین روز کاری هفته
در جریان معاملات امروز چهارشنبه 7 آبان 1404، شاخص کل بورس تهران با افزایش بیش از 33 هزار واحدی معادل یک‌درصد رشد کرد و در سطح 3 میلیون و 209 هزار واحد قرار گرفت. بازار سرمایه در معاملات امروز چهارشنبه 7 آبان 1404 با رشد شاخص‌های اصلی همراه بود و شاخص کل بورس تهران با افزایش 33 هزار و 436 واحدی معادل 1.05 درصد در سطح 3 میلیون و 209 هزار و 54 واحد ایستاد.شاخص کل هم‌وزن نیز با رشد 2519 واحدی (1.07 درصد) به رقم 924 هزار و 657 واحد رسید که نشان‌دهنده بهبود کلی در سهام کوچک و متوسط بازار است. همچنین شاخص قیمت هم‌وزن نیز با رشد مشابهی در محدوده مثبت بسته شد.ارزش کل معاملات خرد بازار سهام امروز به 14 هزار و 557 میلیارد تومان رسید که نسبت به روزهای گذشته رشد قابل توجهی را نشان می‌دهد. حجم کل معاملات نیز حدود 9.5 میلیارد سهم بود.در پایان معاملات، شاخص فرابورس نیز با رشد 60 هزار و 725 واحدی (1.03 درصد) در سطح 5 میلیون و 930 هزار و 718 واحد قرار گرفت.

۳۴ میلیارد دلار ارز بانک مرکزی کجا خرج شد؟
بانک مرکزی از ابتدای سال جاری تا هفتم آبان‌ ۱۴۰۴، بیش از ۳۴ میلیارد و ۳۲ میلیون دلار ارز برای واردات انواع کالاهای اساسی، دارو، محصولات صنعتی و خدمات تامین کرد.بانک مرکزی از ابتدای سال جاری تا هفتم آبان ۱۴۰۴، بیش از ۳۴ میلیارد و ۳۲ میلیون دلار ارز برای واردات انواع کالاهای اساسی، دارو، محصولات صنعتی و خدمات تأمین کرد که از این میزان، ۲۴ میلیارد و ۲۳۵ میلیون دلار به بخش تجارت و بازرگانی اختصاص یافته است.بر این اساس، از ابتدای سال جاری تا هفتم آبان ماه ۱۴۰۴، میزان ارز تأمینی برای گروه‌های «صنایع حمل و نقل و خودرو»، «صنایع تجهیزات برق و الکترونیک» و «ماشین آلات و تجهیزات تولید» به ترتیب حدود ۵، ۳.۲ و ۲.۹ میلیارد دلار بوده است. «صنایع شیمیایی و پلیمری» و «صنایع معدنی» نیز به ترتیب نزدیک به ۲.۵ و ۱.۷ میلیارد دلار دریافت کرده‌اند. همچنین «منسوجات و پوشاک» نیز ۶۳۹ میلیون دلار ارز دریافت کردند.گفتنی است، ۸ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار به سایر صنایع تخصیص داده شده است.همچنین، ۸ میلیارد و ۸۵۴ میلیون دلار برای واردات کالاهای اساسی و دارو تخصیص داده شده که در رتبه دوم قرار دارد.

مقالات مرتبط

جولانی در عربستان؛ تکاپوی ریاض برای نفوذ در سوریه از دروازه اقتصاد

عربستان با حمایت قابل‌توجه از دولت انتقالی سوریه در تلاش برای نفوذ…

پروژه «گنبد طلایی» آمریکا؛ یک فانتزی علیه امنیت جهانی

هر چند دونالد ترامپ ادعا کرده پروژه گنبد طلایی با نیت حفاظت…

تحلیل رفتار حزب‌الله لبنان در چارچوب مدل «بازیگر خردمندِ» آلیسون

اگر رفتار حزب‌الله را در چارچوب مدل آلیسون تفسیر کنیم، می‌توان گفت…

دیدگاهتان را بنویسید