امروز: 1405/04/25 ساعت : 03:12

ایران، آمریکا را تحقیر کرد

فردریش مرتس نخست وزیر آلمان: ایران قوی‌تر از آن‌چیزی که تصور می‌شد؛ ظاهر شد

جنگ تحمیلی آمریکا با ایران باز هم برخلاف رویاپردازی‌های آمریکا و دلدادگانش پیش رفت و آن تصویر شکست خورده‌ای که ترامپ هیچگاه دوست نداشت از وی در اذهان باشد، هر روز پررنگ‌تر از قبل می‌شود. این تصویر نه یک جنگ رسانه‌ای از سوی ایران بلکه از سوی متحدان قدیمی آمریکا در حال ارائه است. اروپایی‌ها که جزو گروه‌های اصلی آسیب دیده از ان جنگ بودند، آمرکا را عامل اصل قفل شدن تنگه هرمز به عنوان یکی از مهم‌ترین گلوگاه‌های انرژی جهان می‌بینند. آمریکا که با هدف تغییر نظام سیاسی ایران دست به این اقدام زده بود نه تنها به هدفش نرسید بلکه یک باتلاق برای خودش ساخت که نمیداند چگونه از آن خارج شود و مدام در حال تمنا برای کمک گرفتن از دیگران است. دیگرانی که از آسیب اقدامات احمقانه او در این جنگ و حتی قبل از این جنگ نیز در امان نبوده‌اند.
طبق گزارش خبرگزاری رویترز، فردریش مرتس، صدراعظم آلمان، روز دوشنبه گفت سران ایران در حال تحقیر ایالات متحده هستند و باعث شده‌اند که مقام‌های آمریکایی به پاکستان سفر کرده و بدون نتیجه بازگردند. خبرگزاری رویترز نوشته این اظهارات در نوع خود سرزنشی غیرمعمول و تند از ایالات متحده آمریکا پس از جنگ ایران به شمار می‌رود. مرتس همچنین گفت که برای او مشخص نیست که آمریکا در حال دنبال کردن چه راهبردی برای خروج از جنگ با ایران است. به نوشته رسانه انگلیسی، این اظهارات همچنین نشان‌دهنده شکاف عمیقی است که میان واشنگتن و متحدان اروپایی‌اش در ناتو وجود دارد؛ شکافی که پیش از این نیز بر سر اوکراین و مسائل دیگر بروز پیدا کرده بود. او در گفت‌وگو با دانشجویان در شهر مارسبِرگ گفت: «ایرانی‌ها به‌وضوح در مذاکره خیلی ماهرند، یا بهتر بگوییم در مذاکره نکردن خیلی ماهرند. کاری می‌کنند که آمریکایی‌ها به اسلام‌آباد بروند و بعد بدون هیچ نتیجه‌ای برگردند.»
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، پیش از این به شدت از متحدان ناتو انتقاد کرده بود که نیروی دریایی خود را برای کمک به گشودن تنگه هرمز در جریان مناقشه نفرستاده‌اند. خبرگزاری رویترز نوشته این آبراه عملاً بسته مانده و باعث بی‌ثباتی در بازارها و اختلالی بی‌سابقه در تأمین انرژی شده است. مرتس تأکید کرد که آلمانی‌ها و اروپایی‌ها پیش از حمله آمریکا و اسرائیل به ایران در ۲۸ فوریه (۱۰ اسفند) در جریان مشورت قرار نگرفته بودند و گفت که تردیدهایش را مستقیماً پس از آن به ترامپ منتقل کرده است.
مرتس که این جنگ را با جنگ‌های پیشین آمریکا در عراق و افغانستان مقایسه کرد، گفت: «اگر می‌دانستم این وضعیت پنج یا شش هفته طول می‌کشد و روزبه‌روز بدتر می‌شود، خیلی محکم‌تر با او مخالفت می‌کردم».

یاسر سالک‌نیا

یاسر سالک‌نیا، متولد ۱۳۷۶، سردبیر سابق پایگاه خبری دانشجویی کف دانشگاه، کارشناس ارشد عمران و دبیر کنونی عصردانشجوست

ثبت دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیشنهاد و نظر شما در مورد این مطلب:

برای نظر دادن درباره این مطلب و دیگر مطالب ثبت نام کنید یا اگر حساب دارید وارد شوید

دیدگاه جدید

برای نظر دادن درباره این مطلب و دیگر مطالب ثبت نام کنید یا اگر حساب دارید وارد شوید

ℹ️

پیام سیستم