امروز: 1405/04/25 ساعت : 05:23

اخبار

نرخ بلیت قطار مسافری از ابتدای اسفندماه ۲۵ درصد افزایش یافت
عضو انجمن حمل و نقل ریلی مسافری گفت: با توجه به افزایش هزینه قطعات فنی، مواد غذایی و دستمزد کارکنان، نرخ بلیت قطار از اول اسفندماه سال‌جاری، ۲۵ درصد افزایش یافت.به گزارش مهر،سید جواد ساداتی، عضو انجمن حمل و نقل ریلی مسافری با اشاره به افزایش ۲۵ درصدی نرخ بلیت قطار از ابتدای اسفندماه سال‌جاری، اظهار کرد: خدمات ارائه‌شده به بخش ریلی مسافری مستقیماً با ارز ما ارائه نمی‌شود، اما هزینه‌های این بخش شامل چند بخش ریالی و اصلی است، بخشی از این هزینه‌ها مربوط به تأمین قطعات فنی است.وی افزود: قطعات قطار به مرور زمان نیازمند تعمیر، بازسازی یا جایگزینی هستند و عمدتاً از فلزات ساخته شده‌اند که قیمت آن‌ها با نوسانات بازار رشد می‌کند. بخش دیگری از هزینه‌ها مربوط به ارائه خدمات رفاهی به مسافران، شامل غذا و مایحتاج مصرفی است، با توجه به افزایش قیمت مواد اولیه مانند مرغ، برنج و روغن، هزینه تهیه این اقلام نیز افزایش یافته است.ساداتی بیان کرد: حقوق و دستمزد کارکنان نیز بخش قابل توجهی از هزینه‌ها را تشکیل می‌دهد. به منظور حفظ نیروی انسانی، ناگزیر به پرداخت حقوق بالاتر از حداقل‌های اعلام‌شده توسط اداره کار هستیم تا شرایط معیشتی کارکنان تأمین شود. همچنین برخی تجهیزات، مانند چرخ‌های قطار، مستقیماً از خارج کشور تأمین می‌شوند و قیمت آن‌ها وابسته به نرخ ارز است.عضو انجمن حمل و نقل ریلی مسافری ادامه داد: مجموع این هزینه‌ها باعث افزایش بهای تمام‌شده خدمات ریلی شده و به منظور جبران آن، افزایش نرخ بلیت ضروری است. به همین دلیل، افزایش ۲۵ درصدی نرخ بلیت از اول اسفندماه اعمال شده است. البته در ابتدای سال نیز افزایش نرخ بلیتی داشته‌ایم و از آن زمان تاکنون شرکت‌های ریلی مسافری با ضرر و زیان مقابله کردند تا این نرخ جدید اعمال شود.وی گفت: نرخ بلیت قطار تهران – مشهد پیش از این حدود ۹۰۰ هزار تومان بود و با اعمال افزایش ۲۵ درصدی، قیمت آن به حدود یک میلیون و ۲۵۰ هزار تومان رسیده است. نرخ سایر مسیرها نیز با توجه به سن و وضعیت قطار متفاوت است.

افزایش ۲۵ درصدی قیمت بلیت قطار در برخی شرکت‌ها
دبیر انجمن صنفی شرکت‌های حمل‌ونقل ریلی مسافری و خدمات وابسته گفت: قیمت بلیت قطار برخی از شرکت‌های ریلی ۲۵ درصد افزایش یافته است اما این افزایش قیمت شامل حال همه شرکت‌های ریلی نمی‌شود.به گزارش ایسنا، براساس نامه منتشر شده در فرابورس، یکی از شرکت‌های ریلی اعلام کرده است که با مجوز شرکت راه‌آهن قیمت بلیت قطارهای مسافری تا ۲۵ درصد افزایش یافته و از ابتدای اسفندماه در سامانه فروش اعمال شده است.در این زمینه ابوالقاسم سعیدی – دبیر انجمن صنفی شرکت‌های حمل‌ونقل ریلی مسافری و خدمات وابسته اظهار کرد:‌ در برخی از شرکت‌های ریلی افزایش قیمت بلیت داشتیم ولی این افزایش شامل حال همه شرکت‌ها نیست. آن دسته از شرکت‌هایی که قیمت بلیت‌شان مناسب بود شامل این تغییر نمی‌شوند.وی دلیل این افزایش قیمت را بالا رفتن هزینه شرکت‌های ریلی دانست و افزود: خدمات قطار شامل آب معدنی، ملحفه، چرخ، واگن و… افزایش یافته است؛ بنابراین قیمت‌ها باید اصلاح می‌شد.سعیدی با اشاره به زیان‌ده بودن شرکت‌های ریلی بیان کرد: به دلیل بالا رفتن هزینه‌ها، سرمایه‌گذاری در این بخش صرفه اقتصادی ندارد و این امر باعث کاهش رغبت سرمایه‌گذاران شده است و روز به روز نیز تعداد واگن‌های فعال کمتر می‌شود.

۵۰ درصد از نانوایی‌های سنگکی آزاد پز هستند
رئیس اتحادیه صنف نانوایی‌های سنگکی، گفت:بیش از ۵۰ درصد نانوایی‌های سنگکی آزادپز هستند و نان را با نرخ ۲۵ هزار تومان عرضه می‌کنند و حدود ۴۰ تا ۴۵ درصد نیز دولتی هستند.به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، محمد سلیمانی، رئیس اتحادیه صنف نانوایی‌های سنگکی، در توضیح دلایل تغییر قیمت نان و کوچک‌تر شدن ابعاد نان سنگک اظهار کرد: ما دو نوع نان سنگک داریم؛ یک نوع دولتی که یارانه آرد دریافت می‌کند و یک نوع آزادپز. قیمت مصوب نان سنگک ساده آزاد ۲۵ هزار تومان و نوع دولتی ۷ هزار و ۶۰۰ تومان است.وی با بیان اینکه نرخ تعیین‌شده با آنالیز واقعی هزینه‌ها فاصله دارد، افزود: این موضوع به معنای توجیه تخلف نیست، اما باید بین هزینه‌ها و قیمت مصوب تناسب وجود داشته باشد.سلیمانی درباره کمک‌هزینه دولتی به نانوایان گفت: پس از اعلام نرخ جدید، قرار بود ۴۰ درصد کمک‌هزینه به نانوایان پرداخت شود، اما در پنج تا شش ماه گذشته فقط یک ماه این مبلغ پرداخت شد و ادامه پیدا نکرد.رئیس اتحادیه نانوایی‌های سنگکی با اشاره به ترکیب هزینه‌های تولید نان تصریح کرد: در نان یارانه‌ای، تنها حدود ۵ تا ۸ درصد هزینه مربوط به آرد دولتی است و بیش از ۹۰ درصد هزینه‌ها شامل دستمزد، آب، برق، اجاره ملک و سایر مخارج از بازار آزاد تأمین می‌شود.وی ادامه داد: بیش از ۵۰ درصد نانوایی‌های سنگکی آزادپز هستند و نان را با نرخ ۲۵ هزار تومان عرضه می‌کنند و حدود ۴۰ تا ۴۵ درصد نیز دولتی هستند.سلیمانی همچنین به افزایش قیمت مواد جانبی اشاره کرد و گفت: برای مثال، قیمت هر کیلوگرم کنجد از حدود ۵۰ هزار تومان به ۳۰۰ هزار تومان رسیده است؛ در حالی که این اقلام به صورت آزاد تهیه می‌شود و مشمول یارانه نیست.وی تأکید کرد: «طبق آرد و گندمی که در حال حاضر تحویل داده می‌شود، نرخ نان ساده تا پایان سال باید بر مبنای همان ۲۵ هزار تومان رعایت شود.

عصرایرانیان

ثبت دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیشنهاد و نظر شما در مورد این مطلب:

برای نظر دادن درباره این مطلب و دیگر مطالب ثبت نام کنید یا اگر حساب دارید وارد شوید

دیدگاه جدید

برای نظر دادن درباره این مطلب و دیگر مطالب ثبت نام کنید یا اگر حساب دارید وارد شوید

ℹ️

پیام سیستم