امروز: 1405/04/25 ساعت : 02:07

بیایید تمرین وحدت کنیم!

وحدت کلمه، مفهومی است که از ابتدای حرکت الهیِ مردم ایران اصل و مسیر پیروزی بوده است. از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی، امام خمینی (ره) به‌طور مداوم بر مفهوم «وحدت کلمه» تاکید می‌کردند. ایشان ضمن بر حذر داشتن گروه های مختلف کشور از تفرقه، وحدت را اینطور اصل پیروزی می‌خواندند: (ما باید از همۀ طبقات ملت تشکر کنیم که این پیروزی تا اینجا به واسطۀ وحدت کلمه‏‎ ‎‏بوده است. وحدت کلمۀ مسلمین ـ همه، وحدت کلمۀ اقلیتهای مذهبی با مسلمین،‏‎ ‎‏وحدت دانشگاه و مدرسۀ علمی، وحدت طبقۀ روحانی و جناح سیاسی. باید همه این‏‎ ‎‏رمز را بفهمیم که وحدت کلمه رمز پیروزی است؛ و این رمز پیروزی را از دست ندهیم و‏‎ ‎‏ـ خدای نخواسته ـ شیاطین بین صفوف شما تفرقه نیندازند. صحیفه امام؛ ج 6، ص 9)
ایشان با اشاره به تفاوت های ذاتی همچون مذهب و تفاوت های اعتباری همچون سلایق سیاسی، نهایتا مردم را به سمت وحدت سوق می‌دهند. اما وحدت پدیده ای است که حول یک محور شکل می‌گیرد. وحدت فی‌نفسه به معنای «اتفاق نظر» و در کنار هم بودن، یا اساسا بدون محور مشخص شکل نمی گیرد، و یا معنایی ندارد.
در جنگ اخیر مردم ایران حول محور «ایستادگی در برابر دشمن» و لزوم آن متحد شدند.‌
در واقع مردم ایران همگی بر این واقعیت هم‌نظر شدند که نباید از دشمن ترسید و عقب نشینی کرد. بلکه تنها راه حفظ موجودیت و استقلال، ایستادن و خلق صحنه به طور فعالانه است. در حقیقت همگی حول بُعد سلبی توحید و نفی عبودیت غیر خدا، و در راه حفظ بُعد ایجابی توحید یعنی ایران اسلامی ایستادگی کردیم.‌
پیش از این، عده ای ترسیدن جمعی از دشمن را تئوریزه می‌کردند و به گونه ای از این ایده دفاع می‌کردند که گویی این تنها مسیر و مسیر عقلانی مدیریت کشور است. از درخواست تغییر پارادایم گرفته تا درک سطحی از نظام بین‌الملل با ایده رفع تنش از مسیر تعطیل کردن صنعت هسته ای و کاهش برد موشک ها.‌
ایرانیان که شناسنامه جوانان آن موشک ایرانی است؛ در جنگ، بر ایستادگی تا شکستن همینه دشمن متحد شدند و با ضربه به ابهت نیروی نظامی و تجهیزات آن، تصویر شکست‌ناپذیری آمریکا را شکستند.
اکنون نیز مردم ادامه این مسیر را از طریق حفظ اتحاد حول کلمه حق و دشمنی با دشمنِ ایران ادامه می‌دهند‌.
با وجود این تجربه، عملا ایده «ترسیدن جمعی از آمریکا و عقب نشینی» منسوخ شد.
مردم اکنون حول محور ایران قوی که تا این مرحله به خواست خدا تصویر آن به جهان مخابره شده؛ متحدند. این اتحاد و پایداری از طریق حفظ نقش مردم در پشتوانه‌ی این قدرت بودن و احساس هویت از سوی مردم ادامه خواهد داشت.‌
مردم از طریق مقاومت اقتصادی و پایداری بر اصول پیروزی، یعنی اتحاد حول کلمه حق و ایستادن در برابر دشمن، نقش خود را حفظ می‌کنند.

فاطمه زهرا صرامی

ثبت دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیشنهاد و نظر شما در مورد این مطلب:

برای نظر دادن درباره این مطلب و دیگر مطالب ثبت نام کنید یا اگر حساب دارید وارد شوید

دیدگاه جدید

برای نظر دادن درباره این مطلب و دیگر مطالب ثبت نام کنید یا اگر حساب دارید وارد شوید

ℹ️

پیام سیستم